Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Χαράτσια δίχως τέλος στα ακίνητα

χαρατσι,ακινητα

- Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα λέγεται ο νέος φόρος, χωρίς αφορολόγητο. - Οι δανειστές απαιτούν να εισπράττονται 3.5 δις ευρώ κάθε χρόνο από τα ακίνητα. - Εντός του 2013 θα δηλωθούν όλα τα αγροτεμάχια.
Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μάτι αλλά και στο μικροσκόπιο των δανειστών.
Αδυνατώντας να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας, οι δανειστές θεωρούν ότι οι Έλληνες έχουν δυσανάλογα μεγάλη ακίνητη περιουσία σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους πολίτες.
Η παράνοια τους φτάνει μέχρι τη διαπίστωση ότι η κατοχή ακίνητης περιουσίας, ακόμα και ενός σπιτιού 100 τ.μ ή κάποιων αγροτοτεμαχίων εκτός σχεδίου, συνιστά απόδειξη πλούτου και ευμάρειας η οποία πρέπει να φορολογηθεί.

Η παράταση είσπραξης του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για ένα ακόμα χρόνο, είναι μόνο η αρχή.
Τα σχέδια για το νέο χαράτσι έχουν ήδη εκπονηθεί.
Τα βασικά στοιχεία που θα συνοδεύουν τη νέα φοροεπιδρομή στα ακίνητα έχουν ως εξής:
- Ο νέος φόρος θα λέγεται Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων.
- Δεν θα υπάρχει αφορολόγητο, αφού παρά τα όσα πιστεύουν οι δανειστές, το σύνολο σχεδόν της ατομικής ακίνητης περιουσίας είναι μικρό και αν υπάρξει αφορολόγητο δεν πρόκειται να εισπραχθούν τα προσδοκώμενα. Παράλληλα το αφορολόγητο των 50.000, που πρότειναν κάποιοι ''φωστήρες'' μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί.
- Βρέξει-χιονίσει στο εξής, κάθε χρόνο θα εισπράττονται 3.5 δις ευρώ από αυτό το φόρο.
- Έρχονται αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες που θα αυξήσουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις.
- Μέσα στο 2013 θα δηλωθούν όλα τα αγροτεμάχια, ακόμα και αυτά που είναι εκτός σχεδίου, Μόνο από αυτά έχουν υπολογίσει να πάρουν 700 εκ.
Που αλλού όμως φορολογείται ακίνητη περιουσία που είναι εκτός σχεδίου, δεν μπορεί ούτε να πουληθεί και δεν αξιοποιείται για να προσφέρει κάποιο εισόδημα, κανείς δεν μας λέει.
Η νέα υπερφορολόγηση των ακινήτων θα διαλύσει πλήρως την αγορά.
Θα παίρνει 3.5 δις ευρώ, κάθε χρόνο, από τους Έλληνες οι οποίοι βλέπουν την περιουσία τους ουσιαστικά να απαξιώνεται και να δημεύεται.
Σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με τους λεγόμενους ''νοικοκυραίους'' που στήριξαν τη Ν.Δ στις δύσκολες εκλογές του Ιουνίου αναμένοντας μείωση της φορολογίας και της επιβάρυνσης στα ακίνητα, υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος ο κ.Σαμαράς.
Όπως είχε υποσχεθεί να καταργήσει και το χαράτσι του κ.Βενιζέλου που ξεκίνησε ως έκτακτο, έγινε μόνιμο και επεκτείνεται.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου