Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Θρασύδειλοι τουρκικοί τσαμπουκάδες ανοικτά της Κύθνου

Θρασύδειλοι τουρκικοί τσαμπουκάδες ανοικτά της Κύθνου
Τα προεόρτια της αεροναυτικής άσκησης «Ντενίζ Γκορντού» (Θαλασσόλυκος) κάνουν οι Τούρκοι ναύαρχοι ενώ το ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί με ψυχραιμία.

Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν λένε να αφήσουν τα «κακά χούγια» τους και πριν από λίγες ώρες επέτρεψαν στο πολεμικό πλοίο "Ατάκ" να προσεγγίσει την Κύθνο.
Με τον πιο προκλητικό τρόπο, οι θερμοκέφαλοι του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υποτίθεται ότι κάνουν τα «δοκιμαστικά» της αεροναυτικής άσκησης «Ντενίζ Γκορντού» (Θαλασσόλυκος).
Οι «ψευτοτσαμπουκάδες» των Τούρκων συμπίπτουν με την περίοδο όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό, πλήττονται από την οικονομική κρίση και τις πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και η ελαχιστοποίηση των δαπανών για τον εξοπλισμό μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ:
«Η τουρκική ΤΠΚ «ATAK», προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του.»
Αυτή η αδράνεια και η αβεβαιότητα που έχει σκεπάσει τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες αφήνει απολύτως ελεύθερο το πεδίο στους Τούρκους να κάνουν θρασύδειλες «επιθέσεις» στα ελληνικά ύδατα.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άνευ προηγουμένου εναέρια παραβίαση των τουρκικών μαχητικών ανήμερα της ημέρας μνήμης του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Μία ενέργεια που χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ ως «εχθρική πρόθεση».
Γρήγορα όμως οι «φίλοι» μας πήραν την απάντηση. Τα «ελληνικά φτερά» δεν άργησαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά.
Δοκίμασαν να προκαλέσουν από αέρος και αναχαιτίστηκαν. Ίσως ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντησή τους και από την θάλασσα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου