Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση ''χαστούκι'' για τον Λευκό Οίκο

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη χθες, έδειξε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θέλουν οι ΗΠΑ να επέμβουν στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, αποτέλεσμα το οποίο στέλνει σαφές μήνυμα στον Λευκό Οίκο. 
Αυτό δείχνει περίτρανα, ότι οι Αμερικανοί αμφιβάλλουν μετά τα γεγονότα της Βοστώνης και ανσυχούν ιδιαίτερα για το ποιούς βοηθάει η κυβέρνησή τους. Μόλις ένα 10% εξ όσων συμμετείχαν στην έρευνα, που διεξήχθη μέσω του Διαδικτύου, έκρινε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εμπλακεί στη σύγκρουση, ενώ το 61% τάχθηκε ρητά εναντίον της στρατιωτικής επέμβασης.
 
«Ιδιαίτερα με δεδομένο (το τι συμβαίνει) στο Αφγανιστάν και την 10η επέτειο (της εισβολής) στο Ιράκ, απλώς (οι πολίτες) δεν έχουν όρεξη για στρατιωτικές επεμβάσεις», σχολίασε η Τζούλια Κλαρκ, ερευνήτρια της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos.
 
Πολλοί Αμερικανοί δεν ενημερώνονται για τις εξελίξεις στη Συρία. Μόλις ένα 36% των ερωτηθέντων στην έρευνα είπε ότι έχει ακούσει ή διαβάσει κάτι για τον εμφύλιο πόλεμο εκεί.
 
Μόλις ένα 8% ανέφερε ότι έχει ακούσει ή διαβάσει πολύ για το θέμα, ενώ το 19% ανέφερε πως έχει ακούσει ή διαβάσει «αρκετά».
 
Η έρευνα, σε δείγμα 519 Αμερικανών 18 ετών και πάνω, διεξήχθη από την 26η Απριλίου ως την 1η Μαΐου. Έχει ποσοστό σφάλματος ±4,9%.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου