Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Σόιμπλε: Το ευρώ δεν θα κατέρρεε εάν η Ελλάδα αποχωρούσε

Την άποψή ότι το ευρώ δεν θα κατέρρεε, εάν μια χώρα αποχωρούσε από την ευρωζώνη, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γερμανική  εφημερίδα «Die Zeit».

Μάλιστα, ο Σόιμπλε έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα λέγοντας ότι είχαν συζητηθεί οι συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε εκφράσει την πρόθεσή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.


«Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει» είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η Ευρωζώνη, τονίζει ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει. 

Αναφερόμενος στο νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» το οποίο προπαγανδίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς, όπως πιστεύει, οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.
 

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου