Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

"Μάχη" για τις 900 μονάδες στο Χ.Α. σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας

Η εντεινόμενη αβεβαιότητα στο πολιτικό πεδίο φέρνει αυξημένες πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τη Δευτέρα, όπου ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε νωρίτερα να καταγράφει απώλειες έως και 3,84%, υποχωρώντας ξανά κάτω από τις 900 μονάδες.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης στον τραπεζικό κλάδο, στοιχείο που συνεχίζει να έχει τη δική του συμβολή στην εικόνα αδυναμίας του ελληνικού ταμπλό, το κλίμα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να επιδεινώνεται.

Το σχόλιο του οίκου Moody’s, ο οποίος κάνει λόγο για «ξέφτισμα» του πολιτικού consensus στην Ελλάδα και υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε ΕΡΤ και ΔΕΠΑ μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, είναι απολύτως ενδεικτικό της εικόνας που δίδεται προς το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών, οι οποίοι τονίζουν σε όλους τους τόνους την ανάγκη ομαλοποίησης στο πολιτικό πεδίο, στρέφεται πλέον αποκλειστικά στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, με την προσδοκία ότι το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών θα ξεπεραστεί με τρόπο που να μην θέτει σε κίνδυνο όσα έχουν επιτευχθεί με την μέχρι στιγμής υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Από τη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι μοναδικοί τίτλοι που διαπραγματεύονται χωρίς μεταβολή είναι η Ελλάκτωρ στα 2,15 ευρώ και η Eurobank Properties στα 6,30 ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η FF Group με απώλειες άνω του 5%, και ακολουθούν οι Τρ. Πειραιώς και Μυτιληναίος με πτώση 4,00% και 4,22% στα 1,44 ευρώ και 4,31 ευρώ αντίστοιχα.

Με απώλειες που υπερβαίνουν το 3% διαπραγματεύονται οι τίτλοι των ΣΩΛΚ, Frigoglass, ΕΛΠΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και MIG, ενώ πάνω από 2% υποχωρούν οι Βιοχάλκο, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Intralot και Jumbo.

Ο Γενικός Δείκτης, που κινείται σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 900,59 μονάδες με απώλειες 1,94%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως τις 883,85 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 25,84 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 24,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 89 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, έναντι μόλις 19 σε θετικό έδαφος και 17 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

ΠΗΓΗ capital.gr

 
GD 900.580-2.02%
ΟΓΚΟΣ: € 29,196,644.836



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου