Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Tουρκική έκθεση αναφέρει ότι οι Τούρκοι έστειλαν τα χημικά στους αντάρτες της Συρίας

From HEIL GAP (or mind the GAP)
Μια μετάφραση από το (FNA) ΤΕΧΕΡΑΝΗ–
Ένας Τούρκος εισαγγελέας υπέβαλε μια έκθεση στο δικαστήριο της Νότιας τουρκικής πόλης των Αδάνων, που δείχνει ότι Σύριοι μαχητές παρήγγειλαν και παρέλαβαν χημικά υλικά από την Τουρκία.

Στις 28 Μαΐου οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν ένα κύλινδρο με 2 κιλά αέριο σαρίν μετά από έρευνα σε σπίτια τρομοκρατών την Αλ-Κάιντα που συνδέονται το μέτωπο Al -Nusra .
Πέντε Τούρκοι και ένας Σύριος πολίτης, που ονομάζεται Haitam Kassapwho, συνελήφθησαν για την υπόθεση των καταγγελιών για την αγορά χημικών όπλων στην Τουρκία και έχουν δηλώσει αθώοι, σύμφωνα με την αγγλόφωνη Hurriyet Daily News.
Ο Γενικός Εισαγγελέας αντέκρουσε την απόφαση παρουσιάζοντας στο δικαστήριο ένα έγγραφο 132 σελίδων που περιείχε αποδεικτικά στοιχεία και συνδέσμους των υπόπτων με τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της Αλ-Nusra Front και της Αλ-Κάιντα που συνδέονται με ισλαμικά κράτη του Ιράκ και του Levant (Ahrar al-Sham ), όπως αναφέρει δημοσίευμα από την Φωνή της Ρωσίας.
Το έγγραφο αναφέρει ότι οι ριζοσπαστικές ομάδες Salafi έχουν δημιουργήσει ένα δίαυλο για τη διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Σύμφωνα με το έγγραφο το μέτωπο «Al-Nusra Front» και η ομάδα «Ahrar al-Sham» είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες αερίου νεύρων σαρίν και χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή δηλητηριωδών υλικών.
Η κατηγορούσα αρχή θεωρεί ότι οι ύποπτοι έχουν δεσμούς με ομάδες της Συρίας που πρόσκεινται στην Αλ-Κάιντα και τους ηγέτες της και αγόραζαν χημικές ύλες από την Τουρκία για αποστολή στη Συρία.
Επικαλούμενο τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν από τους υπόπτους, το έγγραφο δείχνει ότι παρήγγειλαν τουλάχιστον δέκα τόνους των χημικών ουσιών.
“Ο ισχυρισμός ότι οι ύποπτοι δεν γνωρίζουν σχετικά με τη δυνατότητα παραγωγής αέριου νεύρων σαρίν από τις χημικές ουσίες που προσπάθησαν να αγοράσουν δεν είναι αλήθεια αναφέρει το έγγραφο.
Η Συριακή κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει πολλές εκθέσεις προς τα Ηνωμένα Έθνη για πολλαπλές χημικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από ξένους- μαχητές κατά τη διάρκεια της αιματηρής εξέγερσης που κατασπαράσσει τη χώρα από το Μάρτιο του 2011.
HEIL GAP (or mind the GAP)

ΠΗΓΗ aorata-gegonota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου