Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δείτε τη σπηλιά στην Κίνα που θεωρείται θαύμα της φύσης...Εχει μέχρι και δικό της καιρό!

Μία τεράστια σπηλιά με το δικό της καιρικό σύστημα ανακάλυψαν φωτογράφοι και σπηλαιολόγοι στην Κίνα κάνοντας λόγο για ένα από τα θαύματα της φύσης.

Έκπληκτοι άρχισαν να παρατηρούν το εσωτερικό της σπηλιάς στην επαρχία Τσονγκτσούνγκ , στο οποίο πυκνά σύννεφα έδιναν ένα ρομαντικό ύφος στην ατμόσφαιρα αν και δυσχέραιναν το έργο των σπηλαιολόγων. Η τροπική βλάστηση στους βράχους, τα βατράχια και οι καταρράκτες με τα τιρκουάζ νερά άφησαν άφωνους τους εξερευνητές.Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν εντός της σπηλιάς δεν έχουν καμία σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον όπου υπάρχει ξηρασία. Η σπηλιά "Ερ Γουάνγκ Ντονγκ" ήταν ένα αίνιγμα για τους ειδικούς που χρησιμοποιήσουν σχοινιά για να κατέβουν στην σπηλιά και να θαυμάσουν από κοντά τον άγνωστο κόσμο της.

Ο φωτογράφος και σπηλαιολόγος, Ρόμπι Σόουν, από το Μάντσεστερ είναι ένας από τους 15 εξερευνητές που αφιέρωσαν έναν ολόκληρο μήνα για να παρατηρήσουν το καιρικό σύστημα.

"'Όλα τα βασικά περάσματα της σπηλιάς είναι βαθιά, στο υπέδαφος και ποτέ δεν έχουν δει το φως του ήλιου. Σε κάποια ανοίγματα της σπηλιάς, είχαμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα τιρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα", υποστηρίζει στην βρετανική εφημερίδα "Telegraph", o Ρόμπι Σόουν.


















ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου