Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Εν αναμονή προόδου στην Ουάσιγκτον η Wall Street

Dow14.847,90-88,34 -0,59%  



  Nasdaq3.770,38-37,37 -0,98%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ήπιες μεταβολές διαδέχονται τις ρευστοποιήσεις της Δευτέρας στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον για τυχόν ενδείξεις προόδου στην εξεύρεση λύσης για το αδιέξοδο του προϋπολογισμού και να αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου στις ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 35,00 μονάδες (-0,23%) και βρίσκεται στις 14.901,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 6,50 μονάδων (-0,17%) φτάνοντας τις 3.763,80 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 3,20 μονάδων (-0,19%) και βρίσκεται στις 1.672,90 μονάδες.

«Όλοι στρέφουν την προσοχή τους στους πολιτικούς και χθες βράδυ είδαμε να σημειώνεται μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών. Δεν πλησιάζει καθόλου στην οριστική λύση, αλλά παρ’ολ’αυτά συνιστά μικρή βελτίωση», δήλωσε ο Henrik Druseberg, στρατηγικός αναλυτής της Nordea.

Το Bloomberg News μετέδωσε πως οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας σχεδιάζουν μια δοκιμαστική ψηφοφορία για ένα μέτρο που θα δώσει στον Obama την εξουσία να αυξήσει το «ταβάνι» του χρέους για ένα χρόνο. Εάν όλοι οι Δημοκρατικοί και έξι Ρεπουμπλικάνοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρησης της εξουσίας αυτής στον Obama, τότε η άνευ όρων αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας της 17ης Οκτωβρίου, ασκώντας πίεση στον εκπρόσωπο John Boehner να την αποδεχτεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι δεν αποκλείουν αυτή την επιλογή.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν, ότι θα πραγματοποιηθούν και σήμερα συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών στο Καπιτώλιο, με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να συναντώνται ξεχωριστά.

Η Wall Street Journal μετέδωσε χθες πως η κυβέρνηση Obama έχει αρχίσει να προειδοποιεί τους καταναλωτές πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη καταβολή επιδομάτων εάν το χρέος υπερβεί το ανώτατο όριο.

Με την προσοχή των επενδυτών να αποσπάται από το shutdown και το «ταβάνι» του χρέους, ξεκινά σήμερα η περίοδος αποτελεσμάτων τριμήνου με την βιομηχανία αλουμινίου Alcoa. Αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών, όπως της JPMorgan Chase αναμένονται την Παρασκευή.

Στο ταμπλό η μετοχή της JC Penney καταγράφει κέρδη 4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως οι προσπάθειές της να ανακάμψει "πιάνουν τόπο". Οι πωλήσεις καταστημάτων που λειτουργούν τουλάχιστον 1 χρόνο της εταιρείας βελτιώθηκαν το Σεπτέμβριο σε ποσοστό 5,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου