Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Και τρίτο θύμα θρηνεί η Ρόδος

Και τρίτο θύμα θρηνεί η Ρόδος
Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Ρόδο καθώς νεκρός βρέθηκε και ο αγνοούμενος της Παστίδας.
Η σορός του άτυχου 67χρονου άνδρα βρέθηκε κοντά στο σημείο που είχε εντοπιστεί νεκρή και η σύζυγος του.

 Στις έρευνες συμμετείχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ εντατικοποιούνται οι έρευνες για να βρεθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος, ο δάσκαλος του Παραδεισίου. Σκάφη του λιμενικού, εξειδικευμένες ομάδες δυτών και η ομάδα φουσκωτών ΡΟΤΑ συνεργάζονται στη γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης.

pastida

nnnn
Τρία πτώματα άφησε πίσω της η κακοκαιρίαΔύο ακόμη νέες γυναίκες παρασύρθηκαν από χειμάρρους και βρήκαν τον θάνατο από τη φονική κακοκαιρία στο νησί.
Η μία άτυχη γυναίκα, 40 χρόνων, που ανασύρθηκε νεκρή στην κοίτη του χειμάρρου στη γέφυρα Μαριτσών, είχε καταγωγή από την Κύπρο. Το δεύτερο θύμα είναι 27χρονη δασκάλα ολοήμερου σχολείου, η οποία προσπάθησε να σωθεί μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της, 30 και 53 ετών, αλλά η ίδια δεν τα κατάφερε. Εντοπίστηκε νεκρή κοντά σε παραλία, παρασυρμένη από τα νερά χειμάρρου. Ο 30χρονος εκπαιδευτικός σώθηκε, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ ο 53χρονος συνάδελφός του έως αργά χθες αγνοείτο.

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει το νησί- Για βιβλική καταστροφή μιλούν οι κάτοικοιΣήμερα στις 7 το βράδυ, πρόκειται να συνεδριάσει στη Ρόδο το Συντονιστικό Περιφερειακό Όργανο για να τεθούν εκ νέου σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού, επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο.
rdddd1
Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Για βιβλική καταστροφή μιλούν οι κάτοικοι της Ρόδου, οι παλαιότεροι λένε «τέτοιο κακό δεν έχουμε ξαναδεί», καθώς το νησί –που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης– μετράει τις πληγές του μετά τις φονικές πλημμύρες, που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Χωρίς νερό παρέμεναν και χθες εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή Ιξιάς και Ιαλυσού, ενώ η πλειονότητα των νοικοκυριών σε όλη τη Ρόδο έμεινε για πολλές ώρες και χωρίς ρεύμα. Στους πλημμυροπαθείς προσφέρουν τα ξενοδοχεία της πόλης δωρεάν φιλοξενία.
Η πυροσβεστική δέχθηκε 300 κλήσεις μέσα σε ένα 24ωρο για παροχή βοήθειας, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα. Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου, ενώ συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 35 πυροσβέστες και 30 στρατιώτες.
rd2
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές
Οι πλέον πληγείσες περιοχές, Ιαλυσός, Κρεμαστή και Παραδείσι, κηρύχθηκαν από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το πρωί του Σαββάτου μετέβησαν στη Ρόδο δέκα πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, για να συνδράμουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων.
rd3
Πηγή φωτογραφιών: rodosreport.gr

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου