Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας από τον Standard & Poor΄s σε ΑΑ

Σε ΑΑ από ΑΑ+ υποβάθμισε την αξιολόγηση της γαλλικής οικονομίας ο οίκος Standard & Poor’s, διατηρώντας το outlook σταθερό.

Όπως εξηγεί ο οίκος, οι μεταρρυθμίσεις της γαλλικής κυβέρνησης στη φορολογία, καθώς και στις αγορές υπηρεσιών και εργασίας, δεν θα αυξήσουν ουσιαστικά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Γαλλίας, και ότι η επίμονη υψηλή ανεργία αποδυναμώνει τη στήριξη για περαιτέρω σημαντικά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα.


Επιπλέον, θεωρεί ότι η χαμηλή οικονομική ανάπτυξη περιορίζει την ικανότητα της κυβέρνησης να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της. Το outlook παραμένει σταθερό, γεγονός που σημαίνει ότι η πιθανότητα αναβάθμισης ή υποβάθμισης της αξιολόγησης της γαλλικής οικονομίας στα επόμενα δύο χρόνια, είναι μικρότερη του ενός τρίτου.

Ειδικότερα, η Standard & Poor’s επισημαίνει ότι οι οικονομικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση από το Νοέμβριο του 2012 που ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Γαλλίας, δεν έχουν μειώσει σημαντικά το ρίσκο ότι η ανεργία θα παραμείνει άνω του 10% μέχρι το 2016 σε σχέση με το μέσο όρο του 8%-9% πριν από το 2012.

«Κατά την άποψή μας, τα τρέχοντα επίπεδα ανεργίας αποδυναμώνουν τη στήριξη για περαιτέρω δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και πιέζουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης», τονίζει. Επισημαίνει ακόμη ότι η γαλλική οικονομία θα εμφανίσει σχεδόν μηδενική ανάπτυξη του ΑΕΠ φέτος, και θα ακολουθήσει μια κυκλική ανάκαμψη, κατά μέσο όρο 1% για το διάστημα 2014-2015.


ΠΗΓΗ  capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου