Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ημέρα αισιοδοξίας για την οικονομία των ΗΠΑ στην Wall Street

Dow16.313,2092,06 0,57%  



  Nasdaq4.104,7446,60 1,15%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Υποψηφιότητα για νέα ρεκόρ θέτουν οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκοντας στήριξη τόσο στις αισιόδοξες δηλώσεις Lagarde για τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου όσο και στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ.

Θετικός πρωταγωνιστής ο κλάδος τεχνολογίας ο οποίος καλωσορίζει τη συμφωνία της Apple με την China Mobile.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 80,00 μονάδες (0,49%) και βρίσκεται στις 16.301,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 29,70 μονάδων (0,72%) φτάνοντας τις 4.134,40 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 9,30 μονάδων (0,51%) και βρίσκεται στις 1.827,60 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι Dow Jones και S&P ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της εβδομάδας που μας πέρασε πετυχαίνοντας νέο -το πολλοστό για φέτος- ρεκόρ μετά τα στοιχεία για εντυπωσιακή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Την θετική πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε σε χθεσινές της δηλώσεις και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Ειδικότερα, η γενική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού σημείωσε πως το ΔΝΤ είναι σήμερα περισσότερο αισιόδοξο όσον αφορά την ανάπτυξη το 2014 στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Meet the Press" (Συνάντηση με τον Τύπο) του τηλεοπτικού δικτύου NBC, η Christine Lagarde έκανε λόγο για "μια πιο σταθερή προοπτική για το 2014, η οποία μας οδηγεί να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω την πρόβλεψή μας" για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξημένη ήταν η καταναλωτική δαπάνη των Αμερικανών το Νοέμβριο, σε μια ένδειξη ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, η καταναλωτική δαπάνη, η οποία αφορά στο σύνολο των δαπανών των καταναλωτών από τον κλάδο της υγείας έως τις τηλεοράσεις, ενισχύθηκε κατά 0,5% το Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για ανάπτυξη 0,4%.

Ωστόσο, τα ίδια στοιχεία έδειξαν πως το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% το Νοέμβριο, έχοντας υποχωρήσει 0,1% τον Οκτώβριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,4%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Apple κάνει άλμα 3,23% μετά την επιβεβαίωση της συμφωνίας με την China Mobile. H τελευταία θα αρχίσει την κυκλοφορία του iPhone από το δίκτυό της στις 17 Ιανουαρίου, σε μια συμφωνία που θα βοηθήσει τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να επεκταθεί στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου