Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Καταποντίζεται η «Ελιά»

Καταποντίζεται η «Ελιά»
Μεγάλα βαρίδια ο Σημίτης και τα πρόσωπα του παρελθόντος - Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στους κατεστημένους της δήθεν Κεντροαριστεράς.
Θνησιγενές αποδεικνύεται το εγχείρημα της ''Ελιάς'', σύμφωνα με τα αποτελέσματα ποιοτικών αλλά και ποσοτικών μετρήσεων.
Στόχος του Βερολίνου αλλά και των επιχειρηματικών κέντρων που φέρονται να βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα, είναι η δημιουργία ενός φιλοευρωπαϊκού και φιλογερμανικού, πολιτικού σχηματισμού που θα μπορούσε να αναδειχθεί τρίτη δύναμη και να λειτουργήσει εξισορροπιστικά στο πολιτικό σκηνικό, ως εμπόδιο στην απειλή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ποιοτικά κυρίως χαρακτηριστικά των μετρήσεων είναι κυριολεκτικά απογοητευτικάΟι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην «Ελιά» ή τη Νέα Κεντροαριστερά.

Οι κυριότερες αιτίες είναι:
-To γεγονός ότι στη συνείδηση των πολιτών, δεν διαφοροποιείται από τις μνημονιακές πολιτικές, αντίθετα ταυτίζεται μαζί τους.
-Η αδυναμία διακριτού στίγματος. Η μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί ότι η Ελιά, έτσι όπως παρουσιάζεται, δεν διαφέρει από τη Νέα Δημοκρατία.
-Η εμφάνιση του κ.Σημίτη και των προσώπων του παρελθόντος. Ο πρώην Πρωθυπουργός σε αντίθεση με τις ''αγιογραφίες'' που του κάνουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν έχει μόνο ελάχιστη αποδοχή. Δημιουργεί και αντισυσπειρώσεις.
Ακόμα και αν συστρατεύονταν με αυτό το εγχείρημα πλην του ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ του κ.Κουβέλη και ο κ.Λοβέρδος, τα αποτελέσματα δεν θα ήταν καλύτερα.
5
Αν αυτό το σχήμα πάει στις ευρωεκλογές, ο μοναδικός στόχος που μπορεί να βάλει έχοντας αφομοιώσει και ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ , είναι να υπερβεί το 4.75% για να μπορέσει να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή.
Ο κ. Φώτης Κουβέλης έχει διαφοροποιήσει πλήρως τη στρατηγική του από τις αρχές του καλοκαιριού και πέρα.
Είναι ξεκάθαρο ότι αρχίζει πλέον να προσεγγίζει την ιδέα να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και αν φανεί παράξενο ή περίεργο σε κάποιους στην ίδια λογική κινείται και ο κ. Λοβέρδος που έχει ως μόνο στόχο την πολιτική του επιβίωση.
Και οι δύο θεωρούν ότι η Κεντροαριστερά έτσι όπως βγαίνει προς τα έξω, ως Ελιά και με τα πρόσωπα του παρελθόντος, δεν έχει καμία τύχη στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Η Ελιά, που αποτελεί την τελευταία ελπίδα του κ. Βενιζέλου να παραμείνει στο προσκήνιο, αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και από τους Παπανδρεϊκούς, που θεωρούν ότι η απουσία του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του από τις Ευρωεκλογές,αποτελεί casus belli.
Αν ο κ. Βενιζέλος προσπαθήσει να περάσει σε μία φάση αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ ή μετατροπής του στην κυριότερη, έστω, συνιστώσα της Ελιάς, τότε θα βρει απέναντι του τον πρώην Πρωθυπουργό αλλά και ιστορικά στελέχη του Κινήματος.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου