Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στη φυλακή ο Σπανός για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Στην απολογία του υποστήριξε, σύμφωνα με το δικηγόρο του, ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση - «Άδικη η προφυλάκισή του», υποστηρίζουν οι συνήγοροι του προέδρου της ΕΤΕΚΑ - Προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι - Ένταση μετά την ανακοίνωση της απόφασης με τους οπαδούς του Ατρομήτου να επιτίθενται σε δημοσιογράφους.
Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη  γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων, Γιώργος Σπανός.
Μπορεί ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ στην τρίωρη κατάθεσή του ενώπιον του 7ου ανακριτή Πειραιά, να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αλλά οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους δύο δικαστικούς λειτουργούς.

Μαζί με τον Γιώργο Σπανό προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι τρεις από τους κατηγορουμένους. Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίασης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι συγκεντρωθέντες από νωρίς οπαδοί του Ατρομήτου επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια στον Πειραιά και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τι υποστήριξε ο Σπανός στην απολογία του

Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από τη, μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση. Υποστήριξε ότι, το διαβιβαστικό της ασφάλειας έλεγε για απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ανακριτής το περιόρισε σήμερα στα 600.000 ευρώ. Είπε, επίσης, ότι αποδείχτηκε απ΄ όλη την πορεία της ανάκρισης ότι στην ΕΤΕΚΑ δεν γινόταν καμία επιστροφή από το υποτιθέμενο ποσό που έπαιρναν πίσω τα βυτία διότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχει φορολογική αποθήκη που ελέγχεται από τελωνειακούς. Μια φορά το 2014 έγινε επιστροφή και έγινε με νόμιμα φορολογικά στοιχεία, συμπλήρωσε.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή πήρε και έλαβε από τον 7ο ανακριτή Πειραιά, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, από την αποκάλυψη της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το Σάββατο εκτός από τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ, και τον συνδικαλιστή και τμηματάρχη της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο υπάλληλος του Α' Τελωνείου Πειραιά καθώς και τρία ακόμα άτομα.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου