Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Οι Αμερικανοί ξέρουν ακριβώς τις μίζες που δόθηκαν στην Ελλάδα

Έχουν καταγράψει μέχρι και την τελευταία δεκάρα
Αναπτύχθηκε «βιομηχανία παρακολουθήσεων» σύμφωνα με τον Σνόουντεν

Την περασμένη εβδομάδα, ο… μισός πλανήτης συζητούσε τις νέες αποκαλύψεις του αμερικανού πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν. Ανάμεσα στις άλλες «βόμβες» που έριξε ο Σνόουντεν, πέρασε μάλλον… απαρατήρητη αυτή για την βιομηχανική κατασκοπία, που αφορά άμεσα και έμμεσα την Ελλάδα.

Ο Σνόουντεν είπε πως η NSA (National Security Agency) παρακολουθούσε τη Μέρκελ. Αυτό είναι γνωστό. Όμως, ο ίδιος, είπε με νόημα πως «όποιος παρακολουθούσε τη Γερμανική κυβέρνηση, δεν παρακολουθούσε μόνο τη Μέρκελ αλλά ίσως και τους συμβούλους της, άλλα κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς, διευθυντές βιομηχανιών ή ακόμη και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους».
Και συνέχισε: «Εάν υπάρχουν πληροφορίες στη Siemens που ωφελούν τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ –ακόμη κι αν δεν πρόκειται για θέματα εθνικής ασφάλειας- τότε, ούτως ή άλλως, θα συλλέξουν και αυτές τις πληροφορίες».

Τι είπε, λοιπόν, ο Σνόουντεν στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD;
Ότι οι αμερικανοί παρακολουθούσαν τη γερμανική εταιρεία SIEMENS, η οποία ενεπλάκη σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της Ελλάδας και πολλές ακόμα, ψάχνοντας για στοιχεία που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Κι εδώ, αρχίζουν τα ενδιαφέροντα.

Μίζες
Όπως έχει αποκαλυφθεί στο παρελθόν και επιβεβαιώνει τώρα εμμέσως ο Σνόουντεν, οι αμερικανοί γνωρίζουν με… συγκλονιστικές λεπτομέρειες τα σκάνδαλα των μιζών που διακινήθηκαν από γερμανικές (και όχι μόνο) εταιρείες στην Ελλάδα Αρχής γενομένης από τη Siemens, την οποία δεν ονομάτισε τυχαία ο Σνόουντεν.

Οι αμερικανοί, λοιπόν, στα πλαίσια της βιομηχανικής κατασκοπίας (η οποία, όπως μας έχει εξηγήσει και αποδείξει ο Σνόουντεν, αφορούσε χιλιάδες τηλεφωνικές υποκλοπές, υποκλοπές διαδικτυακών συζητήσεων και «κατέβασμα» αρχείων), ήταν σε θέση να έχουν πλήρη γνώση των εμπλεκομένων στα σκάνδαλα δωροδοκιών, αφού είχαν πρωτογενή πληροφόρηση, από την πηγή της δωροδοκίας.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, αρχικά στο σκάνδαλο της Siemens οι αμερικανοί ήξεραν από την πρώτη στιγμή για το ποιοι και πόσα «μαύρα» λεφτά πήρα στην Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι, όπως εξήγησε ο πρώην πράκτορας, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν στην βιομηχανική κατασκοπία σε μεγάλο βαθμό για την βιομηχανία των εξοπλισμών, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως αναφέρεται σε υποκλοπές επάνω σε ζητήματα αγοράς όπλων, οπλικών συστημάτων και των περιφερειακών τους.

Έτσι λοιπόν, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η NSA είχε κάποιο… λόγο για να ονομάσει την αποστολή υποκλοπών ελληνικών στόχων «klondyke» από το όνομα κάποιου χρυσωρυχείου στις ΗΠΑ.
Για να το κάνουμε ακόμα πιο σαφές, όλοι χαρακτήριζαν τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα μετά την κρίση των Ιμίων «χρυσωρυχεία» για τις εταιρείες (και τις χώρες) παραγωγής οπλικών συστημάτων.

Το έκοψαν;
Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι, πριν από την επίμαχη συνέντευξη του αμερικανού πρώην πράκτορα στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, είχε διαρρεύσει πως ο Σνόουντεν θα αποκάλυπτε και τις χώρες στις οποίες έγινε η βιομηχανική κατασκοπία.
Ότι θα έλεγε, δηλαδή, πως οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας συνέλλεγαν απόρρητα στοιχεία μέσω παρακολουθήσεων για να εξυπηρετήσουν μη εθνικά, αλλά ιδιωτικά συμφέροντα, από «στόχους» όπως η Γερμανία, η Ρωσία, η Βραζιλία και, στο κομμάτι που μας ενδιαφέρει, η Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο Σνόουντεν θα σημείωνε με νόημα πως στόχος της βιομηχανικής κατασκοπίας της NSA, ήταν μεταξύ άλλων και η ελληνική αγορά εξοπλισμών.
Τι έγινε τελικά με το επίμαχο κομμάτι;
«Κόπηκε» από τα γερμανικό δίκτυο ή το «μετάνιωσε» ο Σνόουντεν;

Όπως και να έχει, τα –έστω και πενιχρά- στοιχεία που έδωσε ο αμερικανός στο ARD, είναι ικανά να καταδείξουν πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν με λεπτομέρειες μέχρι και την τελευταία δεκάρα που έδωσαν σε μίζες (και) στην Ελλάδα οι γερμανοί. Γιατί, πέρα από το γεγονός ότι σε κάποια προγράμματα, όπως τα εξοπλιστικά, είχαν ίδιο ενδιαφέρον, καθώς ήθελαν να προωθήσουν τα δικά τους όπλα, αξίζει να θυμηθούμε πως οι στόχοι των παρακολουθήσεων στη χώρα μας ήταν χιλιάδες και πως η Ελλάδα βρισκόταν στο πρόγραμμα Quantun της NSA, που έκανε υποκλοπές συνομιλιών και εγγράφων σε εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές και smarphones.

Και τώρα, στην πολιτεία που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, θα ήταν άξιο λόγου να αναρωτηθεί κανείς πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τα στοιχεία τα οποία διέθεταν –και διαθέτουν- για πολιτικούς οι οποίοι πήραν το «κατιτί» τους από γερμανικές εταιρείες, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο, ώστε να προωθήσουν τα συμφέροντα αυτών που διακινούσαν τις μίζες.

Πηγή εφημ. "Press Time"

ΠΗΓΗ kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου