Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βρέθηκε τελικά το αγνοούμενο αεροσκάφος της Μαλαισίας;

Βρέθηκε τελικά το αγνοούμενο αεροσκάφος της Μαλαισίας;
Κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά τίποτα αφού οι κακές καιρικές συνθήκες και το πυκνό σκοτάδι έχουν ήδη καλύψει την περιοχή 
 
 Η Μαλαισία θεωρεί «αξιόπιστο πεδίο» για τις έρευνες τα ευρήματα που εντοπίσθηκαν από δορυφόρο στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και είναι πιθανόν να αποτελούν συντρίμμια του χαμένου Boeing 777.

«Τώρα έχουμε ένα αξιόπιστο πεδίο ερευνών», δήλωσε νωρίτερα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσεΐν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

australian-orion-aircraft-1-522x293

sat-comp-1-522x293
Τίποτα όμως δεν θεωρείται πια δεδομένο, 13 μέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροσκάφους. Άλλωστε οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι οι έρευνες για το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines διακόπηκαν λόγω του νυχτερινού σκότους και θα συνεχιστούν ξανά το πρωί της Παρασκευής.
Τέσσερα αεροσκάφη επιτήρησης μεγάλου βεληνεκούς ερευνούν μια απομακρυσμένη περιοχή έκτασης 8.800 τετραγωνικών μιλίων (23.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) σε μια επιχείρηση παρεμποδίζεται από τις κακές καιρικές συνθήκες.
cegrab-20140320-105051-159-1-522x293
Τα αντικείμενα είχαν εντοπιστεί από δορυφόρο την περασμένη Κυριακή και θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι τα συντρίμμια από την πτήση MH370.
Η Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) είπε ότι το ένα εύρημα είχε λογικό μέγεθος για αεροσκάφος, αφού ήταν περίπου 24 μέτρα σε μήκος και τα υπόλοιπα ευρήματα ήταν περίπου πέντε μέτρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Abbott περιγράφει το εύρημα του δορυφόρου, περίπου 1.550 μίλια (2.500 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Περθ, ή τέσσερις ώρες με το αεροπλάνο - ως μια αξιόπιστη εξέλιξη.
abo
Δορυφορικές εικόνες,  δείχνουν ότι τα δύο αντικείμενα που επιπλέουν πάνω ή λίγο κάτω από την επιφάνεια, ελήφθησαν στις 16 Μαρτίου, αλλά χρειάζεται χρόνος για να αναλύσουν τις εικόνες και τα αντικείμενα που μπορεί να έχουν μετακινηθεί από τότε.
Στο Πεκίνο, οι συγγενείς των 154 Κινέζων επιβατών, περίμεναν με αγωνία για περισσότερα νέα.
140317070818-03-malaysia-0317-horizontal-gallery
Δημοσιογράφος ο οποίος είναι με τις οικογένειες, δήλωσε: "Είναι εξαντλημένοι και οι περισσότεροι έχουν σιγά-σιγά επιστρέψει στα δωμάτιά τους για να περιμένουν τις εξελίξεις από την Αυστραλία.»
ho
Ένας πιλότος είπε ότι το πλήρωμα μπορεί να απενεργοποίησε τις συσκευές εντοπισμού αν ξέσπασε κάποια πυρκαγιά και προσπάθησε να επιστρέψει στο πλησιέστερο αεροδρόμιο αλλά δεν τα κατάφερε αφού είχαν πνιγεί από τον καπνό.
sa
Το αεροσκάφος τότε θα συνέχιζε να πετά με τον αυτόματο πιλότο σε λειτουργία, μέχρι να υποκύψει στις φλόγες ή να έμειναν από καύσιμα.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου