Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Σε πύρινο κλοιό η Κερατέα(Βίντεο)


Σε πύρινο κλοιό η Κερατέα
Σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα – Όλο το βάρος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πέφτει πλέον στα επίγεια μέσα πυρόσβεσης
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Σάκα και Λάκιζα της Κερατέας.
Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.
Αρχικά ήταν δύο εστίες οι οποίες πλέον έχουν ενωθεί και στην περιοχή επιχειρούν πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Στις φλόγες έχουν παραδοθεί 2 κατοικίες σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λαυρεωτικής.

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα και πολλούς εθελοντές. Η περιοχή έχει πλούσια βλάστηση με πολλά πεύκα ενώ τα σπίτια απέχουν μερικά χιλιόμετρα.
Μεγάλη είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες καθώς θέλουν να περιορίσουν τη πυρκαγιά όσο το δυνατόν περισσότερο πριν πέσει το σκοτάδι. Αυξημένος είναι ο φόβος και για ενδεχόμενες αναζοπυρώσεις.
Πολλοί κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό. Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν δεν είναι φυσιολογικό να ξεσπούν φωτιές σε 2, 3 εστίες ταυτόχρονα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ με δυσκολία μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες τα επίγεια πυροσβεστικά μέσα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου