Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Κόνιτσα: Στόχος ληστών εκκλησίες και το Λαογραφικό Μουσείο στον Αμάραντο-Εκλάπησαν κειμήλια και εκθέματα

Ιωάννινα:Στόχος άγνωστων έγιναν δύο εκκλησίες και το Λαογραφικό Μουσείο στον Αμάραντο Κόνιτσας, οι οποίοι άρπαξαν θρησκευτικά κειμήλια και εκθέματα.
Ειδικότερα, από τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου οι δράστες άρπαξαν το παγκάρι, μία εικόνα του Αγίου επενδυμένη με ασήμι, έναν χρυσοκέντητο υφαντό επιτάφιο και έναν ασημένιο σταυρό, ενώ προκάλεσαν ζημιές στο εσωτερικό της εκκλησίας. Στο ξωκλήσι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος διέρρηξαν μόνον την πόρτα.
Από το Λαογραφικό Μουσείο αφαίρεσαν 20 παλιά δακτυλίδια, μία γυναικεία ζώνη κεντημένη με χάντρες, καθώς και μία θήκη πυρίτιδας. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα στα παράθυρα.

Οι διαρρήξεις έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Εκτιμάται ότι έγιναν το χρονικό διάστημα από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου. Ο Αμάραντος είναι ένα χωριό με λιγοστούς ακρίτες στις παρυφές του Γράμμου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που απέχει 27 χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και 91 από τα Ιωάννινα.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές διαρρήξεις σε εκκλησίες χωριών της Κόνιτσας και του Πωγωνίου. Πριν τέσσερις ημέρες άγνωστοι ιερόσυλοι αφαίρεσαν από τον ενοριακό ναό στο χωριό Βασιλικό τα ιερά άμφια του Πατριάρχη Αθηναγόρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ news.in.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου