Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία: Εκρήξεις στο Ντονέτσκ - Ένας νεκρός στη Μαριούπολη

«Ακούστε τον ήχο της εκεχειρίας» είπε ειρωνικά ένας από τους αντάρτες. «Εκεί πέρα γίνεται κανονική μάχη», πρόσθεσε.
Παρατεταμένες εκρήξεις ακούγονταν σήμερα το πρωί από μια περιοχή στα βόρεια του Ντονέτσκ ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι βλέπει πυκνό καπνό στον ουρανό.

Οι εκρήξεις προέρχονταν από μια τοποθεσία κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις αν και η ίδια η πόλη είναι στα χέρια των αυτονομιστών ανταρτών. Πηγές των αυτονομιστών είπαν ότι το αεροδρόμιο έχει αδειάσει και η σύγκρουση επικεντρώνεται σε ένα κοντινό στρατόπεδο.
«Ακούστε τον ήχο της εκεχειρίας» είπε ειρωνικά ένας από τους αντάρτες. «Εκεί πέρα γίνεται κανονική μάχη», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα νοτίως του Ντονέτσκ αναφέρθηκε παραβίαση της εκεχειρίας καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά. Το πρωί της Κυριακής ανακοινώθηκε από τους τοπικούς αξιωματούχους πως κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίς το πρωί, η κατάσταση στη Μαριούπολη ήταν ξανά ήσυχη όμως στην ανατολική είσοδο της πόλης, κοντά στο φυλάκιο ελέγχου του ουκρανικού στρατού, ήταν εμφανή τα σημάδια από τη νυχτερινή μάχη. Ένα φορτηγό, σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου καιγόταν ακόμη ενώ πολλά κτίρια είχαν υποστεί ζημιές. Ένας κάτοικος είπε ότι καταστράφηκε επίσης ένα βενζινάδικο και υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί έκρηξη από τα καύσιμα των δεξαμενών του.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου