Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο!

Ο 55χρονος απήχθη ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή - Υπό τον τίτλο «Μήνυμα αίματος στη γαλλική κυβέρνηση» ανάρτησαν το βίντεο της εκτέλεσης στο Διαδίκτυο.
Σε άλλον ένα αποτρόπαιο αποκεφαλισμό προχώρησαν την Τετάρτη οι φανατικοί Ισλαμιστές, κάνοντας πράξη την απειλή τους προς τη Γαλλία και εκτελώντας τον 55χρονο Γάλλο όμηρο Εβρέ Γκουρντέλ, ο οποίος απήχθη, ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας.


Πίσω από την εκτέλεσή βρίσκεται μια ομάδα Αλγερινών τζιχαντιστών που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ και σε αυτή την περίπτωση οι εξτρεμιστές γνωστοποίησαν τον αποκεφαλισμό του Γκουρντέλ με ένα βίντεο το οποίο ανάρτησαν το Διαδίκτυο.

Οι τζιχαντιστές «ανέβασαν» το βίντεο υπό τον τίτλο «Μήνυμα αίματος στη γαλλική κυβέρνηση», ωστόσο, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, η αυθεντικότητά του ερευνάται.

Χθες, Τρίτη, η τζιχαντιστική οργάνωση είχε δώσει περιθώριο 24 ωρών στην Γαλλία, για να μη σκοτώσει τον όμηρο, ζητώντας από τη χώρα να μη προβεί σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Επίσης, το βράδυ της Δευτέρας η οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου» είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο υποστήριζε ότι απεικονίζονταν ο Εβρέ Γκουρντέλ.



Ο άνδρας ο οποίος εμφανιζόταν στο βίντεο ανέφερε τα στοιχεία του και στη συνέχεια εξηγούσε ότι απήχθη από την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

«Με κρατούν ως όμηρο και θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε (Φρανσουά Ολάντ) να κάνετε ότι μπορείτε, με βάση την εξουσία που έχετε, για να με βγάλετε από αυτή την δυσάρεστη θέση. Σας ευχαριστώ», ανέφερε.

<span itemprop="name" content="jihadfrance"></span> <span itemprop="description" content=""></span> <span itemprop="duration" content="58"></span> <span itemprop="thumbnail" content="http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_lmnox1sf/version/100000/acv/111"></span> <span itemprop="width" content="640"></span> <span itemprop="height" content="480"></span>

Ο 55χρονος ορειβάτης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1959. Ήταν οδηγός ορειβασίας και έφτασε στην Αλγερία στις 20 Σεπτεμβρίου 2014. Ο ίδιος εξηγούσε στο βίντεο ότι βρισκόταν στα χέρια μιας ένοπλης ομάδας Αλγερινών, η οποία του ζητούσε να μεταφέρει το αίτημά της στην γαλλική κυβέρνηση, να μην υπάρξει επέμβαση στο Ιράκ.











ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου