Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ικανοποίηση επικρατεί στην Λευκωσία από όλο τον πολιτικό κόσμο για την Ρωσική στάση

Χαρά επικρατεί στα περισσότερα κυπριακά κόμματα από την στάση της Ρωσίας, στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και της αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.
Την ανάγκη για μεγαλύτερη επένδυση στις σχέσεις μας με τη Ρωσία επισημαίνουν οι πολιτικές δυνάμεις, αναμένοντας αποτελεσματικότερη αντίδραση από τους δυτικούς εταίρους
Την ικανοποίησή τους για την προχθεσινή τοποθέτηση της Μόσχας στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων εξέφρασαν, χθες, με ανακοινώσεις τους οι πολιτικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή, επεσήμαναν τη σημασία μιας εξωτερικής πολιτικής, που περιλαμβάνει όλους τους ισχυρούς παίκτες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, αφού καλωσόρισε την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, εξέφρασε την ελπίδα οι κυβερνώντες να προβληματιστούν, να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και να επαναφέρουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η Ρωσική Ομοσπονδία, είπε, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο, για μια ακόμη φορά παρουσιάζεται σταθερός και συνεπής υποστηριχτής των δικαίων του κυπριακού λαού.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ διατύπωσε τη θέση ότι οι εξελίξεις επαναβεβαιώνουν με ξεκάθαρο τρόπο πόσο λανθασμένες είναι οι επιλογές της κυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη στην εξωτερική πολιτική, με τη μονοδιάστατη προσκόλληση στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τη Δύση, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη υποβάθμιση και υπονόμευση των σχέσεων με παραδοσιακούς συμμάχους και φίλους της Κύπρου, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία. «Η Ρωσική Ομοσπονδία επιλέγει να μας στηρίζει, ενώ οι δυτικοί «στρατηγικοί μας σύμμαχοι» ποιούνται την νήσσαν», πρόσθεσε, αναφέρει το ΚΥΠΕ.
Προφανώς λοιπόν σε αυτή την κρίσιμη εθνική στιγμή για την  Κύπρο , οι πολιτικοί της «μέτρησαν», εχθρούς, αδιάφορους, και φίλους και θα πράξουν ανάλογα. Κατανόησαν κάτι δηλαδή που άλλοι λαοί  το εφαρμόζουν αιώνες ,και αυτό είναι  ότι κανένας δεν πρέπει να σε θεωρεί δεδομένο.
Η δύση δεν τήρησε και καθώς διαφαίνεται και δεν πρόκειται να τηρήσει ευνοϊκή στάση απέναντι στην Κύπρο, όπως γράφουμε στο Pentapostagma.gr,   διευκολύνοντας τον Τούρκο επιβουλέα , που για μια φορά ακόμα δείχνει τις άνομες προθέσεις του.
Καιρός να αλλάξουν στάση και οι πολιτικοί στην Αθήνα και να παραδειγματιστούν από τους Κυπρίους συνάδελφους τους σε πολλά θέματα.
Με πληροφορίες από sigmalive.com

ΠΗΓΗ  pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου