Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ ΤΟΥ ΙΚ: 10ΧΡΟΝΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΥΟ ΡΩΣΟΥΣ!

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των φρικιαστικών πράξεών τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ένα μικρό αγόρι πυροβολεί δύο άνδρες αγνώστων στοιχείων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα κατηγορήθηκαν από τους φανατικούς ισλαμιστές ότι εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.

Το βίντεο, διάρκειας επτά περίπου λεπτών, δείχνει το αγόρι (όχι μεγαλύτερο από 10 ετών), να εκτελεί δύο γονατισμένους άνδρες (με τα χέρια δεμένα στην πλάτη), οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν νωρίτερα κατά την ανάκρισή τους για την υποτιθέμενη απόπειρά τους να διεισδύσουν στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία, προκειμένου να σκοτώσουν υψηλόβαθμα στελέχη του. Παραδέχονται μάλιστα ότι είναι πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών από το Καζακστάν, με αποστολή την καταγραφή στοιχείων για Ρώσους μαχητές του ΙΚ.
Και μπορεί στα μονταρισμένα πλάνα του βίντεο να μην διακρίνεται ούτε μία σταγόνα αίμα, ωστόσο το γεγονός ότι το αγοράκι - μετά την εκτέλεση με μια σφαίρα - πυροβολεί αρκετές φορές τα θύματα, τόσο στο κεφάλι, όσο και στο σώμα, επιτείνει την αίσθηση της τραγωδίας και του αποτρόπαιου.
jihadboy
Οι Αρχές εξετάζουν πλέον τη γνησιότητα του ντοκουμέντου, όπως επίσης και αν ο νεαρός τζιχαντιστής είναι το ίδιο παιδάκι από το Καζακστάν, το οποίο είχε πρωταγωνιστήσει σε προπαγανδιστικό βίντεο των τζιχαντιστών με εκπαίδευση ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου