Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Κίνα: "Οι κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία θα ενισχύσουν τις σινο-ρωσικές σχέσεις στην Άμυνα και την Ενέργεια"

Οι κυρώσεις, που επιβάλλονται από τις δυτικές χώρες στη Ρωσία, θα δημιουργήσουν πιθανώς κάποιες «προσωρινές δυσκολίες» για τη Μόσχα στον οικονομικό τομέα, αλλά «δεν μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας» είπε Κινέζος αξιωματούχος.
 
Ενώ μπορεί να δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας και τον χρηματοοικονομικό τομέα σύμφωνα με τον ίδιο.
 
«Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικοί εμπορικοί και οικονομικοί εταίροι. Και οι δύο χώρες αλληλοσυμπληρώνονται στις  οικονομικές δομές τους, ιδιαίτερα στον τομέα των ενεργειακών πόρων» είπε ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζών της Κίνας, Wang Zhaoxing.
 
«Αντίθετα, οι κυρώσεις αυτές μπορούν να ανοίξουν ένα πολύ μεγάλο χώρο για την ρωσο-κινεζική εμπορική και οικονομική συνεργασίας» τόνισε ο Wang Zhaoxing,  σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες έχουν μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη της συνεργασίας, δηλαδή στους τομείς των επενδύσεων και των ενεργειακών πόρων.
 
«Είμαι πεπεισμένος ότι η χρηματοοικονομική σφαίρα της Κίνας θα είναι σε θέση να ενισχύσει περαιτέρω την υποστήριξη στη συνεργασία με τη Ρωσία και να παρέχει την απαραίτητη βοήθεια για την επέκταση των επενδύσεων στο ρωσική-κινεζικό εμπόριο», σημείωσε ο Κινέζος αξιωματούχος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου