Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μια βροχή μας σώζει! Για 3 ημέρες χωρίς νερό η Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Η Πάτρα θα μείνει χωρίς νερό τις επόμενες τρεις ημέρες. Η στάθμη του νερού βρίσκεται στα πιο χμηλά τς δεκαετίας σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΠ. Ο Γλαύκος και οι πηγές του έχουν στερέψει και η κατάσταση είναι οριακή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ το επόμενο τριήμερο θα γίνουν ανά περιοχές διακοπές σε όλη την Πάτρα από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Οπως δηλωσε ο κ. Παπανικήτας, το μόνο που μας σώζει είναι μία βροχή. Αν η ΔΕΥΑΠ δεν προχωρήσει στις συγκεκριμένες διακοπές τότε όλη η πόλη κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό.  Από την Παρασκευή η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ώστε η ΔΕΥΑΠ και αν χρειαστεί θα γίνουν διακοπές και το Σαββατοκύριακο. Σε λίγο η ΔΕΥΑΠ θα ανακοινώσει πρόγραμμα διακοπών.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ
Από την ΔΕΥΑΠ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Η ΔΕΥΑΠ ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται για συνεχή και πλήρη υδροδότηση της πόλης, αναγκάζεται λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και σε συνδυασμό με την μειωμένη παροχή νερού από του Γλαύκο, να προβεί σε προγραμματισμένες διακοπές νερού σε τμήματα της πόλης, από σήμερα Τρίτη 8/9/2015 μέχρι και Πέμπτη 10/9/2015.
Ενημερωτικά αναφέρουμε:
  • Η υφιστάμενη παροχή νερού από τον Γλαύκο μέσω των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, είναι μειωμένη κατά 45%, σε σχέση με αυτής της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2014.
  • Το προηγούμενο 20/ημερο έγιναν προσπάθειες για εξασφάλιση επιπλέον ποσότητας νερού 200m³/h, από υδρομάστευση που δημιουργήθηκε στο Γλαύκο και 70m³/h από αξιοποίηση γεώτρησης.
  • Η αποκατάσταση των διαρροών, οι οποίες οφείλονται σε τμήματα του παλαιού δικτύου, αντιμετωπίζονται με δυσκολία λόγω της μη έγκαιρης προμήθειας ειδικών εξαρτημάτων, εξαιτίας των συνθηκών  που έχουν δημιουργηθεί  από τον έλεγχο  κεφαλαίων των Τραπεζών.
  • Το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της ΔΕΥΑΠ για την εξασφάλιση της υδροδότησης της πόλης, μπορεί να εκτιμηθεί εάν ληφθεί υπόψη ο συνεχής μειούμενος αριθμός των εργαζομένων και η απαγόρευση προσλήψεων, με την σταθερή άρνηση τόσο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Σήμερα Τρίτη 8/9/2015
10 π.μ. ως 4 μ.μ. – Περιοχές: Ταραμπούρα, Ψαροφάι, Ζαρουχλέικα, Παραλία Πάτρας, Ιτιές Λεύκα
4 μ.μ. ως 10 μ.μ. – Περιοχές:  Ανθούπολη, Βορειο-Ανατολική Άνω Πόλη, Γούβα, Ζαβλάνι.

Αύριο Τετάρτη 9/9/2015
10 π.μ. ως 4 μ.μ.  -  Περιοχές:  Νοτιο-Ανατολική Άνω Πόλη, Βουδ, Ομόνοια, Ψηλαλώνια,   Σκιαγιοπουλείο
4 μ.μ. ως 10 μ.μ. – Περιοχή: Κέντρο.

Πέμπτη 10/9/2015
10 π.μ. ως 4 μ.μ.  - Περιοχές:  Εγλυκάδα, Περιβόλα, Μπεγουλάκι, Σύνορα, ΚΕΤΧ, ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Γηροκομειό
4 μ.μ. ως 10 μ.μ. – Περιοχές:  Ταραμπούρα, Ψαροφάι, Ζαρουχλέικα, Παραλία Πάτρας, Ιτιές Λεύκα.

Ακούστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Α. Παπανικήτας για τις διακοπές του νερού, στο Max fm 93,4 και τον Κωνσταντίνο Φλαμή:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου