Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ομπάμα και Πούτιν θέλουν το τέλος του πολέμου στη Συρία

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το AFP επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως είναι αναγκαία η κατάπαυση του πυρός στην Συρία και η έναρξη διαπραγματεύσεων δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών
Adtech Ad
Στην ανάγκη για παύση του πυρός στη Συρία και έναρξη διαπραγματεύσεων δια μέσου του ΟΗΕ συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το AFP επικαλούμενο ως πηγή Αμερικανό αξιωματούχο.

ADVERTISEMENT
Οι δύο ηγέτες βρίσκονται στην Τουρκία για τη σύνοδο κορυφής της G20. Νωρίτερα μάλιστα, η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από άτυπο τετ α τετ που είχαν οι δύο αρχηγοί.

 
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, Ομπάμα και Πούτιν συζήτησαν για 35 λεπτά περίπου για την ανάγκη να μπει ένα τέλος στον εμφύλιο της Συριάς και συμφώνησαν πως η χώρα πρέπει να μπει σε μια περίοδο πολιτικής μετάβασης που θα ορίσουν οι ίδιοι οι Σύροι.
Για να καταστεί αυτό δυνατό, πρέπει να προηγηθεί κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων με διαμεσολάβηση από τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Βλαντιμιρ Πούτιν για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου