Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Σκάνδαλο: H Γερμανία εξακολουθεί να πληρώνει συντάξεις σε Ισπανούς ναζιστές ενώ αρνείται στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο

Η  γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει συντάξεις στους Ισπανούς στρατιώτες που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν στο πλευρό των Ναζί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλύπτεται σήμερα σε ένα πρώτου μεγέθους σκάνδαλο για την νοοτροπία των Γερμανών διαχρονικά , αναφέρει σχετικό ρωσικό δημοσίευμα.
Μετά από γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση Ισπανού  Αριστερού  βουλευτή Andrej Hunko, η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι  ακόμα  και σήμερα, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  τιμώντας την συμφωνία με τον  πρώην Ισπανό δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο, ο οποίος ενθάρρυνε ενεργά μαχητές να ενώσουν τις δυνάμεις με τους  Ναζί στον αγώνα κατά της Ρωσίας από το 1941 έως και το 1943.

Ως μέρος της συμφωνίας, το Βερολίνο  πληρώνει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ περισσότερα από  116.000 (€ 107.000) δολάρια  το χρόνο σε συντάξεις για επιζώντες και για τις οικογένειες εκείνων που πολέμησαν στο πλευρό των Ναζί στο Ανατολικό Μέτωπο ως μέρος του  ισπανικού τμήματος Azul (μπλε τμήμα).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το γεγονός αυτό αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους για την Μέρκελ και τον Β.Σόιμπλε , οι οποίοι συνεχίζουν να υλοποιούν αποφάσεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Αδόλφου χωρίς ίχνος ντροπής. Ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται την αποζημίωση στην Ελλάδα και στα χιλιάδες θύματα του πολέμου. Οι Γερμανοί   μας ‘’υποχρέωσαν‘’ να δώσουμε αναγκαστικό δάνειο το οποίο δεν μας το επέτρεψαν ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι, το  1962 υπήρξε μια συμφωνία  μεταξύ του  Φράνκο και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας,  κατά την οποία οι μαχητές της Blue  Division μαχητές, χήρες και ορφανά λαμβάνουν γερμανική  κρατική σύνταξη.
Σε αντάλλαγμα, η ισπανική κυβέρνηση συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση στις χήρες των νεκρών,  της Λεγεώνας Condor των Ναζί, η οποία συμμετείχε στους βομβαρδισμούς στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου από το 1936 έως το 1939.
Οι  Βάσκοι ακτιβιστές έκαναν αίτηση  στην γερμανική κυβέρνηση , ενώ  το Αριστερό Κόμμα μέσω του  βουλευτή Andrej Hunko, του οποίου η ερώτηση προκάλεσε την επιβεβαίωση   από το Βερολίνο, ήταν καυστικός.
Ο ίδιος δήλωσε ότι : «Είναι ένα σκάνδαλο  σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, στο οποίο  η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει περισσότερα από 100.000 € ετησίως σε συνεργάτες των Ναζί. Αυτοί οι άνθρωποι εντάχθηκαν οικειοθελώς τους Γερμανούς φασίστες σε έναν πόλεμο εξόντωσης στην Ανατολική Ευρώπη και είναι ακατανόητο το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει τις πληρωμές αυτές, ενώ τόσα πολλά θύματα πολέμου εξακολουθούν να περιμένουν για την νόμιμη αποζημίωσή τους. »
Σύμφωνα με τα γερμανικά στοιχεία της κυβέρνησης, 47.000 Ισπανοί εθελοντές εντάχθηκαν στους Ναζί στην μάχη της Ρωσίας ως μέρος μιας συμφωνίας που εμπόδισε την Ισπανία να εισέλθει  επίσημα στον Δεύτερο Παγκόσμιο  πόλεμο.
Η συμφωνία θεωρείται ως μια συμβιβαστική λύση για την στρατιωτική υποστήριξη των δυνάμεων  υπό τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι στην Ισπανία και τον ν Φράνκο  κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου του 1936 – 1939.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου