Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Δολοφονούν εν ψυχρώ γυναίκες στο Κουρδιστάν οι Τούρκοι - Τα γράφουν ακόμη και οι εφημερίδες τους

Η Cumhuriyet αναφέρει ότι 25 γυναίκες έχουν σκοτωθεί πρόσφατα στις συγκρούσεις μεταξύ στρατού και μελών του ΡΚΚ που μαίνονται στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα 4 γυναίκες πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Οι τρεις απ΄ αυτές ήταν γνωστές ακτιβίστριες και δολοφονήθηκαν από Τούρκους αστυνομικούς στην πόλη Σιλόπι, της επαρχίας Σιρνάκ.

Είναι η Σεβέ Ντεμίρ, μέλος του κουρδικού κόμματος ΒDP, η Πακιζέ Ναγίρ, μέλος του λαϊκού συμβουλίου του Σιλόπι και η Φάτμα Ουγιάρ, μέλος της Ένωσης Ελευθέρων Γυναικών. Το BDP και το HDP αναφέρουν, σε κοινή τους ανακοίνωση ότι το εν λόγω έγκλημα αποδεικνύει την τουρκική βαρβαρότητα έναντι του κουρδικού λαού που μάχεται για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι Τούρκοι πλήττουν αδιακρίτως κάθε Κούρδο, μέλος ή μη του ΡΚΚ. Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικό βομβαρδισμό στο Τσιζρέ. «Ο λαός υποφέρει υπό καθεστώς πολιορκίας. Υπάρχουν τραυματίες άμαχοι που αργοπεθαίνουν καθώς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και άταφα πτώματα στους δρόμους», αναφέρουν κουρδικές πηγές.
 
ΠΗΓΗ karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου