Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Φακέλωμα των Ελλήνων της Πόλης

Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο έχει στην διάθεση της η αρμένικη εφημερίδα «Αγκός» της Κωνσταντινούπολης, η Άγκυρα ''φακελώνει'' τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Ταυτόχρονα η Άγκυρα ισχυρίζεται πως επιδιώκει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων... Παρά το ότι πλέον στην Κωνσταντινούπολη, η κοινότητα των Ελλήνων είναι μικρή, οι Τούρκοι συνεχίζουν να θεωρούν κάθε Ελληνικής καταγωγής πολίτης απειλεί για το τουρκικό κράτος, όπως αναφέρει και η κυπριακή έκδοση της «Καθημερινής».
Το έγγραφο που κατέχει η εφημερίδα, με ημερομηνία το 2011 δείχνει ότι οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες «φακελώνουν» σχεδόν όλες τις εθνικές και θρησκευτικές ομάδες της Τουρκίας.

Η λίστα της ΜΙΤ περιλαμβάνει εκτός από τους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Κούρδους, τους αραβικής καταγωγής Χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας, τους «συνήθεις ύποπτους» μαρξιστές-σοσιαλιστές της Τουρκίας και φυσικά τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο «İMC TV» της Τουρκίας αναφέρει ότι το «φακέλωμα» της ΜΙΤ έχει τον τίτλο: «Οι ενέργειες εθνικού διαμελισμού». Η νέα αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγκός» έρχεται στο πλαίσιο της υπόθεσης Ντινκ ο οποίος δολοφονήθηκε και το τουρκικό κράτος και οι μυστικές υπηρεσίες του, θεωρούν ότι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης στη δολοφονία του.

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

ΠΗΓΗ prisonplanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου