Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αρμενικός τύπος: Οι Τούρκοι βεβηλώνουν τους ιερούς ναούς Ελλήνων και Αρμενίων

Ελληνική εκκλησία στην Τουρκία μετατρέπεται σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο
Δημοσίευμα στον τουρκικό τύπο αναφέρει ότι η παμπάλαια  ελληνική εκκλησία στην επαρχία Μούγλα της Τουρκίας έχει αποφασισθεί να μετατραπεί σε  ένα ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα  Demokrathaber.net.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει ένα αρχαίο νεκροταφείο και ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπινων οστών τα οποία έχουν αποκαλυφθεί κοντά στην εκκλησία.
Οι Έλληνες κάτοικοι εγκατέλειψαν τον οικισμό το 1922, ενώ η εγκαταλειμμένη εκκλησία χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη από το 1970.Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία  χριστιανικές εκκλησίες μετατρέπονται σε « κάτι άλλο»  μόνο και μόνο για να χρησιμοποιηθούν  για άλλους  σκοπούς στην Τουρκία, και φυσικά όχι ως Ιεροί ναοί .
Η  ιστορική αρμενική εκκλησία στην πόλη  Turgutlu στην επαρχία  της Μαγνησίας  είναι προς το παρόν υπό επισκευή, με σκοπό να μετατραπεί  σε  κέντρο  εκπαίδευσης για τον πολιτισμό και την τέχνη. Πριν από το 2003, ο ναός χρησιμοποιούνταν  ως γραφείο πολεοδομίας που ανήκε στο δημαρχείο της πόλης Turgutlu, αναφέρει ο αρμενικός τύπος.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, μία ακόμη  300 ετών  αρμενική εκκλησία βρέθηκε  προς πώληση στην Προύσα της Τουρκίας για  1.5 εκατομμύρια δολάρια . Ο Τούρκος κτηματομεσίτης Tayfun Ozengirler είπε ότι το κτίριο ευρίσκεται  στην γειτονιά Setbasi και είχε καταχωρηθεί  ως ιστορικό διατηρητέο ​​μνημείο από το 1986.
Η Προύσα, ήταν η πρώτη  πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν από την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, και ήταν το κέντρο της αρμενικής κουλτούρας και  του  αρμενικού  Πατριαρχείου  πριν μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.
Επίσης , η αρμενική προτεσταντική εκκλησία στην περιοχή Beyoglu της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε αίθουσα υποδοχής τουριστών.
Το πρώτο και το δεύτερο όροφο του κτιρίου, το οποίο χτίστηκε το 1850 και ήταν σε ενεργό χρήση μέχρι το 1922, χρησιμοποιήθηκε  ως  σχολείο και  εκκλησία, αντίστοιχα.
Σαφώς και πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο «μετατροπής» όλων των χριστιανικών μνημείων που είναι διάσπαρτα κατά εκατοντάδες στην ευλογημένη γη της Μικράς Ασίας, απο τους Οθωμανούς Τούρκους .
Όπου  και να σκάψουν  οι Τούρκοι βρίσκουν μπροστά τους είτε εκκλησίες και μοναστήρια είτε αρχαία .  Οι ίδιοι  όμως γνωρίζουν πολύ καλά  ότι «φιλοξενούνται» προσωρινά στα εδάφη αυτά,  τα οποία παρόλο  τα κατέχουν τόσα  χρόνια , αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι  δεν τους «σηκώνουν».
Ο «ζήλος» τους μάλιστα έφτασε μέχρι και τον Ιερό  Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη , το οποίο οι Ιμάμηδες θέλουν να μετατρέψουν σε Τζαμί. «Δεν θα προλάβουν όμως» , σύμφωνα με τα προφητευόμενα.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου