Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ιράν: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με στόχο το Ισραήλ - Παίρνει φωτιά η Μέση Ανατολή

Δοκιμή εκτόξευσης δυο βαλλιστικών πυραύλων έκανε σήμερα το Ιράν, λέγοντας μάλιστα πως ο στόχος τους ήταν το Ισραήλ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων Fars και Tasnim. Όπως ανακοίνωσε Ιρανός αξιωματούχος, η δοκιμή εκτόξευσης των βαλλιστικών πυραύλων είχε σχεδιαστεί ώστε να φθάσει μέχρι 2000 χιλιόμετρα και να περιλάβει το Ισραήλ που είναι εχθρός της χώρας του.
Η πυροδότηση έγινε από το βόρειο Ιράν και ο εικονικός στόχος ήταν το Τελ Αβίβ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από Ισραηλινής πλευράς.

Οι εκτοξεύσεις αυτές, έγιναν στο πλαίσιο της διεξαγωγής στρατιωτικής άσκησης, η οποία προκαλεί τη διπλωματική αντίδραση των ΗΠΑ.
Πρόκειται για δύο πυραύλους Qadr H που εκτοξεύτηκαν από τα βόρεια της χώρας πλήττοντας στόχους στις νοτιοανατολικές περιοχές.

Νωρίτερα χθες:

Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποίησαν σήμερα αρκετές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων βαλλιστικού τύπου από υποδομές εκτόξευσης σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο διεξαγωγής στρατιωτικής άσκησης, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Οι πυραυλικές εκτοξεύσεις αποδεικνύουν την αποτρεπτική αμυντική ικανότητα του Ιράν, αλλά και τα οπλικά συστήματα που διαθέτει για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής κατά της ισλαμικής επανάστασης, του ιρανικού κράτους και της ανεξαρτησίας του, ανέφερε η είδηση του ιρανικού πρακτορείου.

Οι εκτοξέυσεις αυτές πραγματοποιούνται μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, τον Ιανουάριο, σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου. Οι εντάσεις ορίζονται γεωγραφικά από τη διώρυγα του Σουέζ, προβάλλονται γεωπολιτικά στον Κόλπο του Άντεν, ανοιχτά της Υεμένης και καταλήγουν στα υπό ιρανικό έλεγχο Στενά του Ορμούζ.

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου