Σάββατο 21 Μαΐου 2016

H Μόσχα καλεί την Τουρκία ν΄αφήσει τους διεθνείς παρατηρητές να μπουν στις κουρδικές περιοχές

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών η Maria Zakharova μίλησε την Πέμπτη εναντίον της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι κουρδικές περιοχές στην Τουρκία και εξόρκισε την τουρκική κυβέρνηση ν΄αφήσει τους διεθνείς παρατηρητές να εισέλθουν στην περιοχή για να συντάξουν την έκθεσή τους για τις πολεμικές συγκρούσεις και τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι πολίτες.
Η Maria Zakharova δήλωσε ότι «παρά όλες τις διεθνείς προσπάθειες να ερευνηθούν  οι μάχες στη ΝΑ Τουρκία,η Τουρκία δεν επιτρέπει στους παρατηρητές να πάνε εκεί. »Η Zakharova δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου ότι περισσότεροι από 300 πολίτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις από τον τελευταίο Ιούλιο.

Ο τουρκικός στρατός και το Workers Party (PKK)  δεσμεύθηκαν σε οδομαχίες  σε πολλές  κύριες πόλεις στο Sur του Diyarbakir έπειτα από το τελευαταίο καλοκαίρι.Δεκάδες χιλιάδες εκτοπίστηκαν και εκατοντάδες πολίτες σκοτώθηκαν σύμφωνα με τοπικούς ακτιβιστές.
Το ρωσικό Υπ.Εξωτερικών δήλωσε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσειςκαταδικάστηκαν από την επιτροπή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμέων Εθνών ως μια κατάφωρη και βίαιη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. »Ακόμη και ιατρική βοήθεια σταμάτησε να φθάνει στη ζώνη « , ΄δήλωσε η  Zakharova.
Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας επιδεινώθηκαν τον τελευταίαο Νοέμβρη όταν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό στα σύνορα με τη Συρία.rudaw 20.5.16

 ΠΗΓΗ dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου