Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Φρίκη: Ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και τον αποκεφάλισαν - Σοκ σε όλη την Ευρώπη από τη νέα σφαγή στη Γαλλία

Καλόγρια αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του 86χρονου πάστορα - Οι τζιαχαντιστές κατέγραφαν σε βίντεο τις κινήσεις τους - Έκαναν τελετουργικό στα αραβικά γύρω από το ιερό της εκκλησίας - Γάλλος 19χρονος ο ένας από τους δύο δράστες - Ολάντ: Η απειλή παραμένει υψηλή σε όλη τη χώρα
Ο τρόμος επέστρεψε ξανά στη Γαλλία. Δύο τζιχαντιστές εισέβαλαν σε εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, γονάτισαν και έσφαξαν με μαχαίρι τον 86χρονο ιερέα Ζακ Αμέλ και τραυμάτισαν άλλα τέσσερα άτομα, με το ένα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μία από τις καλόγριες που ήταν στον ναό εκείνη την ώρα, μίλησε για τις στιγμές φρίκης και τρόμου, που έζησε κατά την επίθεση των τζιχαντιστών.


Η αδελφή Ντανιέλ, μιλώντας στο κανάλι BMF, είπε ότι οι δράστες ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει, πριν του κόψουν τον λαιμό.

«Τον ανάγκασαν να πέσει στα γόνατά του. Ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και τότε συνέβη η τραγωδία», είπε η καλόγρια, προσθέτοντας ότι ο τρόπος που επέλεξαν να εκτελέσουν τον 86χρονο ήταν κάνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στα βίντεο που σκοτώνουν τους ομήρους τους.

«Κατέγραφαν σε βίντεο τις κινήσεις τους. Έκαναν κάποιου είδους κήρυγμα γύρω από το ιερό στα αραβικά», πρόσθεσε η ίδια.

Πώς έγινε η σφαγή
Όλα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, ένας εκ των οποίων σύμφωνα με μάρτυρες φορούσε ισλαμιστική ενδυμασία, εισέβαλαν γύρω στις 9:45 το πρωί τοπική ώρα στην εκκλησία με μαχαίρια, την ώρα της λειτουργίας και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας.

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Αμέσως πήραν θέση ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από την εκκλησία, ενώ δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο γύρω από την εκκλησία για εκρηκτικά. Η ομηρία έληξε δύο ώρες μετά, στις 11 τοπική ώρα, όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point ο Ζακ Αμέλ γεννήθηκε το 1930 στο Darnétal και χειροτονήθηκε το 1958.

Μπαϊρού: Το χωριό έχει τζαμί σαλαφιστών και κοινότητα φανατικών
Ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης Φρανσουά Μπαϊρού δήλωσε ότι στο χωριό Saint-Etienne-de-Rouvray, όπου έγινε η σφαγή του ιερέα υπάρχει «ένα τζαμί σαλαφιστών» και μια «κοινότητα φανατικών» και πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό ότι έμεινε αφύλακτη η εκκλησία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα τους.

«Είμαστε στο  Saint-Étienne-du-Rouvray και όλος ο κόσμος ήξερε ή θα έπρεπε να ξέρει ότι σε αυτή την πόλη υπάρχει ένα τζαμί σαλαφιστών και μια κοινότητα φανατικών, μεταξύ της οποίας υπήρχαν μέλη που είχαν φύγει για τη Συρία, ενώ ο δολοφόνος είχε ήδη προσπαθήσει να πάει», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαϊρού.

«Το να αφήνεις χωρίς ασφάλεια μια εκκλησία, χριστιανική, δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί», πρόσθεσε.

Ολάντ: «Ποταπή τρομοκρατική επίθεση από τους τζιχαντιστές του Daesh»
Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έκανε λόγο για μία "ποταπή τρομοκρατική επίθεση" που φέρει την σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους.

Από το σημείο που αιματοκύλησαν σήμερα οι δύο άνδρες, ο Ολάντ κατήγγειλε "την άνανδρη δολοφονία του πάστορα από δύο τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους".

«Η απειλή παραμένει πολύ υψηλή στη χώρα. Πρέπει να αγωνιστούμε σε αυτόν τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για μία κατάπτυστη τρομοκρατική επίθεση» πρόσθεσε.

19χρονος Γάλλος ο ένας από τους δράστες
Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με τη φονική επίθεση σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας όταν δύο δράστες εισέβαλαν στο κτίριο, κράτησαν ομήρους και στη συνέχεια αποκεφάλισαν τον ιερέα Ζαν Αμέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Tribune de Genève ένας από τους δράστες ήταν 19χρονος Γάλλος, ο οποίος είχε εκδοθεί από την Ελβετία στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2015, αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί από την Τουρκία.

«Ο Α.Κ. είχε προσπαθήσει δύο φορές να φτάσει στη Συρία, αρχικά μέσω Μονάχου, αλλά χωρίς επιτυχία, και στη συνέχεια μέσω Γενεύης. Είχε φυλακιστεί για μερικές ημέρες στην φυλακή Champ-Dollon και στη συνέχεια είχε εκδοθεί στη Γαλλία, όπου κατηγορήθηκε ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές πράξεις», αναφέρει το δημοσίευμα της Tribune de Genève.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν έναν ύποπτο που σχετίζεται με τη σφαγή στην εκκλησία του Saint-Etienne-du-Rouvray, κοντά στην Ρουέν.

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο 
Για μία νέα επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών έκανε λόγο η αρχηγός της γαλλικής Ακροδεξιάς.
Σε μήνυμά της στο Twitter,η Μαρίν Λεπέν υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία νέα επίθεση που φέρει την σφραγίδα των ισλαμιστών τρομοκρατών.

«H Γαλλία κι ολόκληρος ο καθολικός κόσμος θρηνεί.Καταδικάζουμε την βάρβαρη αυτή επίθεση», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter o Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι, δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου