Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ελεος δεν υπάρχει! Ν.Αναστασιάδης: «Θέλω να υπογράψουμε συνθήκη φιλίας με την Τουρκία»

Από το pentapostagma

Μια ημέρα μετά τον θάνατο του μοναδικού και τελευταίου επιζώντα Έλληνα καταδρομέα Θανάση Ζαφειρίου , το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στην μαρτυρική Κύπρο στην διάρκεια του Αττίλα , ο Πρόεδρος της Κύπρου ζητά συνθήκη «φιλίας» από την Άγκυρα.

«Η Κύπρος, η Τουρκία και η Ελλάδα, πρέπει να υπογράψουν  ένα σύμφωνο φιλίας που θα αποβλέπει στην επικράτηση της  ειρήνης και της  εμπιστοσύνης που επιθυμώ», είπε ο ίδιος.
Ο κ. Αναστασιάδης, μετά την εξεύρεση λύσης για την Κύπρο,  τόνισε επισταμένα δύο φορές ότι πρέπει να υπογραφεί ανάμεσα σε Ελλάδα  Τουρκία και Κύπρο  μια συμφωνία φιλίας.

Με ποιους  όμως ακριβώς θα υπογραφεί συμφωνία ;  Με αυτούς που χτύπησαν και εισέβαλαν σε ένα ελληνικό νησί  δύο φορές (τηλλυρία το 1964- εισβολή στην Κυρήνεια το 1974).
Με αυτούς που σκότωσαν , βίασαν , έκαψαν , εκτέλεσαν εκατοντάδες ελληνοκύπριους και ελλαδίτες αξιωματικούς και στρατιώτες , και που ακόμα και σήμερα  υπάρχουν επίσημα αγνοούμενοι.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης» ο ίδιος  τόνισε τις  συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις εδώ και ενάμιση χρόνο, τα κρίσιμα ζητήματα και το  σχέδιο διευθέτησης που απορρίφθηκε από  τους Ελληνοκύπριους, αλλά μίλησε και για βελτίωση των σχέσεων των πλευρών  πρόσφατα .
Ligdis_paterasΟ κ. Αναστασιάδης επιθυμεί να διασφαλίσει με την συμφωνία αυτή την περίπτωση να μην υπάρξει απειλή από την μία κοινότητα στην άλλη και ειδικά από την τουρκοκυπριακή πλευρά και την Τουρκία, ξεκινώντας  έναν διάλογο, που «θα άλλαζε την ουσία του προβλήματος.
Ο τουρκοκύπριος και ο ελληνοκύπριος ηγέτης  πρέπει να παραμείνουν σύμμαχοι, επικρίνοντας  τους αντιπάλους της λύσης της επανένωσης του νησιού, αναφέρει σήμερα περιχαρής ο τουρκικός τύπος .

turkiye-ile-dostluk-anlasmasi-imzalamak-istiyorum,AC9yXSyiF0KUWUOPTcBRNAΥπενθυμίζουμε στον Κύριο Πρόεδρο της Κύπρου ότι οι Τούρκοι δεν υποστηρίζουν και δεν εφαρμόζουν καμία υπογεγραμμένη συμφωνία , «ποτέ στον αιώνα των άπαντα».
Λύση χωρίς την πλήρη και ολοκληρωτική αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων δεν πρέπει να συζητιέται ούτε για αστείο.
Όσο για το θέμα των Τουρκοκυπρίων , θα πρέπει να διαχωριστούν από τους εποίκους. Δεν απαιτείται άλλωστε  καμία πολεμική ενέργεια της Τουρκίας στην μαρτυρική Κύπρο, και μόνο με την μετακίνηση Τούρκων από τα βάθη της Ανατολής και την παρουσία των εποίκων σε λίγα χρόνια οι ελληνοκύπριοι θα αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στο νησί.
Όσο για το θέμα της εθνικότητας οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα που να μην τους βολεύει μελλοντικά.
Η Κύπρος μας επέζησε από επιδρομές βαρβάρων, σφαγές, τουρκική και αγγλική κατοχή, και τώρα θα την παραδώσουν στα χέρια του Αττίλα οικειοθελώς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου