Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ν.Τραμπ προς Τ.Μέι: «Συγχαρητήρια για τη απελευθέρωσή σας από την Ε.Ε.»(Βίντεο)

ΜΥΔΡΟΙ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κοινή συντεχνίτη Τύπου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμ και της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο Λευκό Οικο, η πρώτη για τον Τραμπ με την ιδιότητα του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ξεκινώντας πως «μια ελεύθερη Βρετανία είναι ευλογία για ολόκληρο τον κόσμο και οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ καλύτερες. Εκ μέρους του Έθνους μας σας ευχαριστώ για την τιμή να βρίσκεστε εδώ απόψε»..

Τα ίδια επανέλαβε και προς το τέλος της συνέντευξης ο Αμερικανός πρόεδρος λέγοντας:
«Το BREXIT είναι ένα υπέροχο πράγμα.
Οι Βρετανοί το αποφάσισαν γιατί θέλουν  να ξέρουν ποιοι έρχονται στην χώρα τους, να κάνουν το εμπόριό τους χωρίς να τους παρακολουθούν και να τους λένε οι άλλοι πως θα το κάνουν.
Θα έχετε την δική σας ταυτότητα και θα κάνετε την δική σας πολιτική χωρίς επιτροπείες.  
Όσο ήμουν επιχειρηματίας και είχα κάποιες δραστηριότητες σε κάποια χώρα (σ.σ. εννοεί της Ε.Ε.), το να πάρεις έγκριση από την Ευρώπη (σ.σ. Βρυξέλλες) ήταν ένα πολύ δύσκολο πράγμα.
Το να πάρεις έγκριση από την συγκεκριμένη χώρα ήταν εύκολο, και γρήγορο. Το να πάρεις έγκριση όμως από το γκρουπ, το αποκαλώ κονσόρτσιουμ ήταν πολύ δύσκολο»
Η Τερέζα Μέι από την πλευρά της είπει: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη που βρίσκομαι εδώ και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η νίκη σας ήταν εντυπωσιακή και η σχέση των δύο χωρών βασίζεται στην ιστορία. Συζητήσαμε πολλά θέματα και συμφωνήσαμε. Για το πώς μπορούμε να δουλέψουμε για να νικήσουμε τον ISIS, αλλά πρέπει να εργαστούμε περισσότερο και σε επίπεδο πληροφοριών. Συζητήσαμε και για την Συρία και τη Ρωσία».
Η ίδια, μάλιστα, αποκάλυψε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ στη Βρετανία και ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση.
Για να συνεχίσει: "Συζητήσαμε ακόμη τη σημασία του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τέλος, μιλήσαμε για το μέλλον της οικονομίας των δύο χωρών και τις εμπορικές μας σχέσεις. Οι ΗΠΑ είναι μεγάλος εταίρος και είμαστε και οι δύο φιλόδοξοι να χτίσουμε σε αυτή τη σχέση για να εγκαθιδρύσουμε οικονομικές σχέσεις. Είμαι πεπεισμένη πως οι σχέσεις αυτές είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Πολύ σημαντική στιγμή οι σημερινές ομιλίες για την ελευθερία και την ευημερία των λαών και των δύο χωρών".Π
Η Τερέζα Μέι, είχε δηλώσει πριν την σημερινή επίσκεψη, πως δεν θα φοβηθεί να το πει ξεκάθαρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αν θεωρήσει ότι κάτι που έχει πει εκείνος είναι απαράδεκτο.
Η Μέι, ρωτήθηκε γι' αυτό και συγκεκριμένα αν όντως... διαφώνησε με κάτι και τελικά του το είπε. Για να απαντήσει: "Τον άκουσα και με άκουσε. Συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων και θα συνεχίσουμε και μετά τη συνέντευξη Τύπου. Το νόημα όμως της σχέσης, είναι να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση".
Στην συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε ξανά για τα βασανιστήρια και ειδικά τον "εικονικό πνιγμό", τον οποίο ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αποτελεσματική μέθοδο ανάκρισης!
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: "Ο νέος υπουργός Άμυνας δεν πιστεύει απαραίτητα στα βασανιστήρια, ή στον εικονικό πνιγμό. Δεν συμφωνώ απαραίτητα, αλλά αυτός θα αποφασίσει γιατί του έχω δώσει αυτή την εξουσία. Θα τον εμπιστευτώ. Πιστεύω πως λειτουργεί όμως...".
Τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε  και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας: "Δεν τον ξέρω τον κύριο. Ελπίζω να έχουμε μια φανταστική σχέση. Αν έχουμε μια καλή σχέση, μπορούμε να νικήσουμε τον ISIS μαζί. Είναι ένα κακό που πρέπει να φύγει. Για το πώς θα πάει η σχέση, θα σας το πω στο μέλλον...".
Για το Μεξικό
Όπως ήταν φυσικό, ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε και το ζήτημα του Μεξικού. Εδώ να θυμήσουμε πως ο Μεξικανός Πρόεδρος, Ενρίκε Πένια Νιέτο, είχε προγραμματίσει επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, του διεμήνυσε πως αν η χώρα του δεν έχει σκοπό να πληρώσει το τείχος που ο ίδιος θέλει να χτίσει στα μεταξύ τους σύνορα, καλύτερα να μην μεταβεί στις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ, απάντησε αρχικά πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον λαό του Μεξικού, "έχω φίλους μεξικανούς, συνεργάζομαι με μεξικανούς", είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο εμφανίστηκε αδιάλλακτος ως προς τις απαιτήσεις που έχει από την γειτονική χώρα.
Η Τερέζα Μέι, από την πλευρά της, δεν απάντησε.ως όφειλε καθώς είναι ενα θέμα που αφορά τις ΗΠΑ και το Μεξικό:  Συγκεκριμένα είπε πως οι σχέσεις ΗΠΑ - Μεξικού, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολεί τις ΗΠΑ και το Μεξικό, δείχνοντας πως δεν θέλει να πάρει θέση...

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου