Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Κύπρος:Κυβέρνηση για επιστροφή Μαρωνιτών: Διαιώνιση στάτους κβο

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ήρθε η αντίδραση της Κυβέρνησης για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιτρέψει την επιστροφή των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα μαρωνίτικα χωριά.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με αφορμή την απόφαση του τουρκικού στρατού σε σχέση με τα υπό κατοχή Μαρωνίτικα χωριά, επισημαίνονται καταρχάς τα ακόλουθα:
>> Πρόκειται για βήμα υλοποίησης των σχεδιασμών της Τουρκίας, μέρος των οποίων ήταν η αιτία πρόκλησης του αδιεξόδου στο Κραν-Μοντανά.

>> Στόχο έχει τη διαιώνιση του απαράδεκτου status quo που προκλήθηκε από την Τουρκική Εισβολή του 1974.

>> Η απόφαση των κατοχικών «αρχών» εντάσσεται στο πλαίσιο επιβολής της τουρκικής θέσης όπως εκφράστηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μη επιστροφή των Μαρωνιτικών χωριών υπό τη διοίκηση της ελληνοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας μέσα στο πλαίσιο συνολικής λύσης του Κυπριακού.

>> Η απόφαση δεν αποσκοπεί παρά στην πρόκληση νέων τετελεσμένων, δημιουργίας εντυπώσεων, αλλά αποτελεί και προσπάθεια να προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον προσφυγικό κόσμο.

>> Καλούμε την Τουρκία να αφήσει κατά μέρος τα όποια επικοινωνιακά παιχνίδια και να εργαστεί εποικοδομητικά, και μακριά από ακραίες και αναχρονιστικές θέσεις, για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας».


ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου