Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64DHA Apache έπληξαν στόχους στη Βουλγαρία – Δείτε Βίντεο και Φωτο

Εντυπωσιασμένοι ήταν οι επιτελείς του ΝΑΤΟ οι οποίοι προχώρησαν και σε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Απάτσι που συμμετείχαν σε άσκηση της βορειοατλαντικής συμμαχίας στην Βουλγαρία την Ρουμανία και την Ουγγαρία με την επονομασία «Saber Guardian 17». Στη κεντρική φωτογραφία του άρθρου, επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64DHA Apache του 2ου ΤΕΕΠ παρέχει υποστήριξη στην επίθεση ενός Leopard-2HEL και ενός αμερικανικού ΤΟΜΑ M2A3 Bradley.
Τα ελληνικά ελικόπτερα διέπρεψαν στις βολές κατά στόχων στο πεδίο βολής Novo Selo της Βουλγαρίας.

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στην δημοσιότητα μάλιστα ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι βολές των ελικοπτέρων με τα πυροβόλα τους και τις ρουκέτες, από κάμερες προσαρμοσμένες σε διάφορα σημεία όπως το κάτω μέρος της ατράκτου και το πιλοτήριο.

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 20, η Ελλάδα έστειλε άρματα μάχης LEO2 HEL, 2 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64, 1 Διμοιρία Καταδρομών και 1 Ελικόπτερο CH-47D, στις ασκήσεις ‘’Eagle Sentinel’’ και ‘’Swift Response’’, που διεξάγονται στην περιοχή Novo Selo, στη Βουλγαρία. Οι ασκήσεις αυτές είναι τμήματα της μεγάλης άσκησης «SABER GUARDIAN-17» του ΝΑΤΟ .
Η «SABER GUARDIAN-17» είναι ετήσια πολυεθνική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας, η οποία διεξάγεται από 30 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου 2017, υπό τον συντονισμό της Διοίκησης US Army Europe (USAREUR), στην ευρύτερη περιοχή της Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.
Στη άσκηση συμμετέχουν περίπου 25.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από 24 χώρες (Ελλάδα, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κροατία, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία).
Ο σκοπός της άσκησης είναι η προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.
Στην άσκηση, η οποία πραγματοποιείται μέσω της εκτέλεσης 15 διασυνδεόμενων μικρότερων ασκήσεων, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με διάθεση προσωπικού και μέσων.
Ειδικότερα,  ένας ουλαμός μέσων αρμάτων LEO2 HEL, 2 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64, 1 Διμοιρία Καταδρομών και 1 Ελικόπτερο CH-47D, στις ασκήσεις ‘’Eagle Sentinel’’ και ‘’Swift Response’’, που διεξάγονται στην περιοχή Novo Selo, στη Βουλγαρία.











ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου