Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Μοντέλο» Μονακό ή Γιβραλτάρ θέλουν για το ψευδοκράτος

Ίσως ως Μονακό, ίσως ως Γιβραλτάρ, το ψευδοκράτος θα πάρει τη θέση του στην διεθνή πολιτική ορολογία με το δικό του μοντέλο, για το οποίο διαβουλεύεται με την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία, δήλωσε ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Σουνάτ Ατούν, λέγοντας πως δεν πρόκειται να περιμένουν αιώνια όμηροι των διαπραγματεύσεων και μη αναγνωρισμένοι. «Εμείς πλέον αρχίσαμε να το συζητούμε αυτό (το νέο μοντέλο) στην εσωτερική μας πολιτική».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του παράνομου Μπαϊράκ, ο κ. Ατούν μιλούσε στην σύνοδο Ενέργειας στην Αντάλεια Τουρκίας όπου ανέφερε πως εδώ και 40 χρόνια το ψευδοκράτος με τη στήριξη της Τουρκίας στέκεται στα δικά του πόδια και χάρη στην μακροοικονομική και οικονομική πολιτική μαζί με την Τουρκία, έχει πλέον τα δικά του έσοδα. Ο Σουνάτ Ατούν σημείωσε ότι τα τελευταία 8 χρόνια τριπλασιάστηκε ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται το ψευδοκράτος, οκταπλασιάστηκε ο αριθμός των επιβατών, τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές και τα έσοδα από την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο «εθνικό εισόδημα» τριπλασιάστηκαν.

Ο «υπουργός ενέργειας» έκανε λόγο σε τρία σημαντικά ενεργειακά έργα που διαχειρίζονται με την Τουρκία για τα δύο εκ των οποίων ενδιαφέρεται προσωπικά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Ως πρώτο ανέφερε το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα «που τα εύφορα νερά της Ανατολίας έδωσε ζωή στα ξηρά εδάφη της ΤΔΒΚ. Να έχουν ό,τι επιθυμούν (από τον Θεό) αυτοί που πραγματοποίησαν αυτό το έργο».

Τον περασμένο χρόνο, συνέχισε, υπέγραψαν συμφωνία με την Τουρκία και για το έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία και φέτος θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες γι’ αυτό.

Ως τρίτο σημείο συνεργασίας ψευδοκράτους-Τουρκίας, ο Σουνάτ Ατούν ανέφερε την συνεργασία για τις έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου στη θάλασσα. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις τους προς την ε/κ διοίκηση – όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – δεν ήρθε καμία απάντηση, ανέφερε ο Ατούν, σημειώνοντας ότι το 2011 υπέγραψαν μια συμφωνία διάρκειας 30 ετών με την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ που αφορά την έρευνα για εντοπισμό φυσικού αερίου ή πετρελαίου, την διεξαγωγή γεωτρήσεων και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που θα ανευρεθούν και για τους Τ/κ και για την Τουρκία.

Αυτά τα τρία έργα, ανέφερε ο «υπουργός ενέργειας», έχουν τη δική τους σημασία ως συμφωνίες συνεργασίας ωστόσο «αναπτύσσουμε ένα πιο σφαιρικό όραμα γι’ αυτά». Με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, συνέχισε, αντιμετωπίζουν αυτά τα τρία έργα ως κάτι σφαιρικό, παγκοσμιοποιημένο, επειδή -όπως είπε- το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υπάρχει σαν οντότητα και θεωρεί αυτά τα έργα ως στοιχεία ειρήνης για να φτάσουμε σε μια μόνιμη λύση μεταξύ «της νότιας και της βόρειας Κύπρου».

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου