Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΕΝΙ: Μελέτες και αναλύσεις το 2018, γεωτρήσεις εντός του 2019

Σε μελέτες και αναλύσεις δεδομένων θα προχωρήσει η ιταλική ΕΝΙ εντός του 2018 με τις γεωτρήσεις, είτε ερευνητικές είτε επιβεβαιωτικές να προγραμματίζονται «ρεαλιστικά» για το 2019.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι διέγραψε τα επόμενα βήματα σε σχέση με τον ερευνητικό πρόγραμμα στα τεμάχια για τα οποία έχει άδεια ερευνητικών γεωτρήσεων.

Έγκυρη πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει μελέτες και αναλύσεις δεδομένων για το 2018 και πραγματοποίηση γεωτρήσεων, είτε επιβεβαιωτικών είτε ερευνητικών, το 2019, αφού ρεαλιστικά δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για τη διεξαγωγή γεωτρήσεων το τρέχον έτος, χωρίς αυτό να αποκλείεται εντελώς. Παράλληλα, όπως δήλωσε η ίδια πηγή, η ΕΝΙ σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές θα καθορίσει το πρόγραμμα των επόμενων γεωτρήσεων, δηλαδή καθορισμό ερευνητικών στόχων, σειρά προτεραιότητας και ακριβείς ημερομηνίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή γίνονται αναλύσεις περαιτέρω δυσδιάστατων και τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων, κάτι που σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεγεί θα καθορίσουν τους στόχους και τη σειρά προτεραιότητας.

Συνεπώς, πρόσθεσε, ρεαλιστικό σενάριο για πραγματοποίηση γεωτρήσεων, είτε ερευνητικών είτε επιβεβαιωτικής (τεμάχιο 6), θεωρείται το 2019.

Να σημειωθεί πως η ΕΝΙ είναι βασικός εταίρος της Κύπρου σε ό,τι αφορά το ενεργειακό πρόγραμμα, αφού κατέχει ερευνητικές άδειες για τα τεμάχια 2,3, 8, 9 και 6 , 11 (σε κοινοπραξία με την γαλλική ΤΟΤΑL).

ΠHΓΗ philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου