Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

«Άσπρισε» το Τρόοδος από το χαλάζι (Εικόνες & Βίντεο)

 Ακραία καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται την τελευταία βδομάδα σε ολόκληρη την Κύπρο, με τις βροχές να προκαλούν πλημμύρες, αλλά και επικίνδυνους δρόμους.

Μάλιστα σήμερα, στην περιοχή του Τροόδους, οι κάτοικοι αντίκρισαν ένα κάτασπρο τοπίο από το χαλάζι που σκέπασε τα βουνά και το οδόστρωμα.

 Χαρακτηριστική είναι μία φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook της η σελίδα της Κοινότητας Κυπερούντας, όπου φαίνεται το χαλάζι να έχει μέγεθος καρυδιού.





Πρόβλεψη του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Στο επίκεντρο καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Στο επίκεντρο καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα λίγο ταραγμένη αλλά στα νότια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη αλλά για την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά άνοδος.


                                                                                       ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου