Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα - Η Νότια Κορέα βοηθάει την Ελλάδα - Δεν μπορεί να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι

Λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα
Του Ν. Λυγερού


Μπορεί να λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, αλλά τώρα με τα νέα δεδομένα, πρέπει να γίνει κάποια τροποποίηση. Διότι με όλα όσα μαθαίνουμε καθημερινά πλέον, γίνεται κατανοητό από όλους ότι η διαχείριση της κρίσης ειδικά στο Μάτι, ήρθε να ενισχύσει μία φήμη ασχετοσύνης και επικίνδυνης ανικανότητας. Όσο και να θέλουν μερικοί αρμόδιοι να καλύψουν τα λάθη τους με διάφορες δικαιολογίες που είναι η μία χειρότερη από την άλλη ειδικά όταν υπάρχουν κατηγορίες ενάντια του λαού και βέβαια των νεκρών.
Η κυβέρνηση απέδειξε και πάλι ότι δεν είναι ικανή να προστατέψει τον απλό λαό, όπως δεν είναι ικανή να προστατέψει το όνομα της Μακεδονίας. Προσπάθησε να μας εξηγήσει ότι οι συνθήκες ήταν ακραίες, τεχνητές και συνδυαστικές. Το ερώτημα όμως παραμένει. Ακόμα κι αν δεν ήταν μια φυσική καταστροφή αλλά μια τεχνητή, αυτό θα δικαιολογούσε την απραξία, την έλλειψη ευθυνών και πρωτοβουλίας, την απουσία στρατηγικής αντιμετώπισης, τη βραδύτητα της εκκένωσης, τα λάθη για τις οδηγίες κατεύθυνσης διαφυγής, τον απαράδεκτο μη συντονισμό των κινήσεων. Φαίνεται και πάλι ότι η κυβέρνηση λαϊκίζει και προσπαθεί με τα λόγια τα μεγάλα να καλύψει και τις μικρές πράξεις που δεν μπόρεσαν να αλλάξουν απολύτως τίποτα σε αυτήν την ανθρώπινη καταστροφή που αφάνισε μια ολόκληρη περιοχή. Αυτή είναι τώρα το όνομα.


Η Νότια Κορέα βοηθάει την Ελλάδα
Του Ν. Λυγερού


Με έμπρακτο τρόπο η Νότια Κορέα βοηθάει την Ελλάδα για τους πληγέντες των πυρκαγιών της Αττικής συνεισφέροντας ανθρωπιστικά με 300 χιλιάδες δολάρια. Η Νότια Κορέα ξέρει τι σημαίνει φιλική σχέση σε αυτό το επίπεδο κι έτσι αποφάσισε να συμβάλει στην ανακούφιση και την αποκατάσταση αυτής της περιοχής. Το προσωπικό της Πρεσβείας μαζί με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Σεούλ βοήθησαν στην προσπάθεια και την υπέρβαση του συντονιστικού κέντρου του Δήμου Μαραθώνα. Έτσι και ανθρώπινα και χρηματικά, η Νότια Κορέα και όχι βέβαια η Βόρεια που έχει ένα από τα πιο σκληρά κομμουνιστικά καθεστώτα του κόσμου, βοήθησε και βοηθάει την πατρίδα να βγει και από αυτή την κρίση. Γι αυτό έχει ενδιαφέρον διότι πρόκειται για μια χώρα που ξέρει τη σημαίνει κατοχή, πόλεμος, θύματα, αγνοούμενοι και καταστροφές. Έτσι αυτή η βοήθεια είναι ακόμα πιο πολύτιμη για μας και αποτελεί ουσιαστικό παράδειγμα αντίστασης. Η Νότια Κορέα δεν έχει ξεχάσει και τι αντιπροσωπεύει η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτή η βοήθεια δεν είναι μία απλή κίνηση, αλλά και μία πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξεπερνά τα κλασσικά όρια της διπλωματίας μεταξύ δύο χωρών που ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει πολιτισμός και πόσο είναι σημαντικό για το μέλλον της Ανθρωπότητας.

Δεν μπορεί να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να προσπαθεί ο κρατικός μηχανισμός να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις της κυβέρνησης, δεν μπορεί να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι. Γίνεται βέβαια μια προσπάθεια και όσο αφορά στους αγνοούμενους αλλά μάταια. Όλοι έχουμε καταλάβει ότι πρόκειται για κινήσεις που κρύβουν με τον πιο ερασιτεχνικό τρόπο απλά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, διότι υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες για ανέγερση μνημείου για τα θύματα των πυρκαγιών και θα πρέπει να μπουν τα ονόματα με τον πιο επίσημο τρόπο. Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει αυτός ο κατάλογος να αλλάζει ανάλογα με τα επικοινωνιακά θέλω της κυβέρνησης για να καλύψει τρομακτικά λάθη σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ολόκληρη προπαγάνδα που διαμορφώνεται για να αντικρούσει τις επιθέσεις που δέχεται η ηγεσία από τους πάντες τόσο σε λαϊκό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Η απόπειρά της να κατηγορηθούν τα σώματα ασφαλείας και ειδικά η πυροσβεστική αλλά και τα νοσοκομεία, δεν πέτυχε. Διότι αυτοί που το έκαναν ξέχασαν βέβαια ότι όλα ηχογραφούνται, όλα φωτογραφίζονται και καταγράφονται. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να πείσεις τον ελληνικό λαό με κατηγορίες ενώ υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που απορρίπτουν αυτές τις προσπάθειες. Έτσι και πάλι μετά από την αποφυγή των προβλημάτων και των ευθυνών, ο κρατικός μηχανισμός χάνει μπροστά στην αντίσταση των νεκρών, δεν μπορεί να υποστηρίξει πια τα λόγια της κυβερνητικής ηγεσίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου