Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Σαν σήμερα: Η Εθνική Ελλάδας συνέτριψε τη dream team των ΗΠΑ (Βίντεο)

Ήταν η 1η Σεπτεμβρίου του 2006 όταν ο κόουτς Παναγιώτης Γιαννάκης κι η αρμάδα του έριχναν στο… καναβάτσο τις ΗΠΑ των «αστέρων» του NBA, επικρατώντας με 101-95 (!), στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ που διεξήχθη στα γήπεδα της Ιαπωνίας.
Πέρασαν κιόλας 12 χρόνια από το θαύμα της Σαϊτάμα! Κι όμως ήταν σαν… χθες, τότε που μια χούφτα Έλληνες ανάγκασαν όλο τον μπασκετικό (και όχι μόνο) πλανήτη, να στρέψει τα βλέμματα πάνω τους, πετυχαίνοντας την κατά πολλούς σημαντικότερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού ομαδικού αθλητισμού.

Εκείνη η ομάδα, αποτελούμενη από τους Μιχάλη Κακιούζη, Θοδωρή Παπαλουκά, Αντώνη Φώτση, Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Νίκο Ζήση, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Δήμο Ντικούδη, Κώστα Τσαρτσαρή, Νίκο Χατζηβρέττα και Παναγιώτη Βασιλόπουλο παραμένει η μόνη ελληνική (συμπεριλαμβανομένων όλων των σπορ), σε επίπεδο ανδρών, που έχει προκριθεί σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Παράλληλα αυτή ήταν και η τελευταία ήττα της “team USA” στελεχωμένη από επαγγελματίες του ΝΒΑ.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, μια από τις ηγετικές μορφές εκείνης της Εθνικής μπάσκετ, θυμήθηκε το… έπος της γαλανόλευκης επί των ΗΠΑ.
Πριν από 12 χρόνια φέραμε τα πανω κάτω...
Τυχεροί και ευλογημένοι που συνυπήρξαμε !
#memories #life #basketball
Gepostet von Theodoros Papaloukas am Samstag, 1. September 2018
«Πριν από 12 χρόνια φέραμε τα πάνω κάτω… Τυχεροί και ευλογημένοι που συνυπάρξαμε!», ανέφερε ο Παπαλουκάς, ποστάροντας μια… αναποδογυρισμένη πανηγυρική φωτογραφία του συγκεκριμένου αγώνα.
Μετά από το απόλυτο 5/5 στον όμιλο με αντιπάλους κατά σειρά το Κατάρ, την Λιθουανία, την Αυστραλία, την Βραζιλία και την Τουρκία, η επίσημη αγαπημένη ξεπέρασε και τα εμπόδια της Κίνας και της Γαλλίας στις φάσεις των “16” και “8” αντίστοιχα για να πέσει πάνω στην Team USA στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Η αποστολή της “γαλανόλευκης” φάνταζε… αδύνατη πριν την έναρξη του ματς, αν σκεφτεί κανείς πως οι Αμερικανοί ήθελαν να ρεφάρουν στην Ιαπωνία το “κάζο” της αποτυχίας να στεφθούν χρυσοί ολυμπιονίκες στην Αθήνα δύο χρόνια πριν.
Απολαύστε ξανά ολόκληρο τον αξέχαστο αγώνα:
ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου