Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκμεταλλευτεί τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Τούρκου προέδρου - Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της παράδοσης ενός νέου πολεμικού σκάφους στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει μονομερείς ενέργειες εξόρυξης φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο
«Δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες για την εξόρυξη φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις οποίες θα έχει αποκλειστεί η Τουρκία και η “Βόρεια Κύπρος”», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, προειδοποιώντας πως «εκείνοι που νόμιζαν πως μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο ενάντια στην Τουρκία, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα τεράστιο λάθος».

Ξεκαθάρισε πως «δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη άλλων χωρών. Το μόνο που κάνουμε είναι να προστατεύουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των “αδελφών” μας».
Παράλληλα, σημείωσε πως οι εξελίξεις που διαδραματίζονται τελευταία στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίου δείχνουν την αναγκαιότητα ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού.
«Η αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων ενισχύεται με κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στο στόλο μας», είπε σύμφωνα με τη Hurriyet και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου