Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου: Το κρυπτογραφημένο μήνυμα που εστάλη και η έντρομη απάντηση πιλότου μοιραίας πτήσης - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ 93 ΤΗΣ UNITED(Βίντεο)

 Φωτογραφία: Facebook
Συγκλονιστικές, άγνωστες μέχρι σήμερα, λεπτομέρειες αποκαλύπτει για την πτήση 93 της United, ένα βιβλίο που αναφέρεται στις πολύκροτες τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το 2001, στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το βιβλίο του Μίτσελ Ζούκοφ, «Η ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου», το οποίο κυκλοφορεί 18 χρόνια μετά τα «μαύρα» γεγονότα του 2001.

Στο βιβλίο περιέχονται άγνωστες μαρτυρίες που ρίχνουν φως στα όσα συνέβησαν τα τελευταία, μοιραία λεπτά στην πτήση 93 της United, η οποία -με ηρωική παρέμβαση των επιβατών- κατέπεσε στο έδαφος, προτού φτάσει στον στόχο της, στο Λευκό Οίκο ή το Καπιτώλιο.


Αποσπάσματα του βιβλίου -που περιλαμβάνει και σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από την 11η Σεπτεμβρίου- δημοσίευσε τη Δευτέρα η Daily Mail, φανερώνοντας, εκ νέου, ότι οι 37 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους (όλοι νεκροί) έδωσαν ηρωική μάχη.

11η Σεπτεμβρίου: Το πραγματικό χρονικό της United 93

Οπως αναφέρει η Daily Mail, η πτήση 93 της United είχε καθυστέρηση εκείνη την ημέρα και οι αεροσυνοδοί προσέφεραν αναψυκτικά στους επιβάτες.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν τρεις άνδρες από τη Σαουδική Αραβία και ένας από τον Λίβανο.


Στην κατοχή ενός εκ των τεσσάρων βρέθηκε και ένα εγχειρίδιο που αναφερόταν στην πράξη τους ως «μάρτυρες» του Αλλάχ.

Είχε τίτλο «Η τελευταία νύχτα» και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Προσευχήσου ότι όλα τα αδέρφια σου θα κατακτήσουν, θα νικήσουν και θα χτυπήσουν τον στόχο χωρίς φόβο. […] Να ξέρεις ότι ο Παράδεισος είναι έτοιμος για σένα με τα πιο γλυκά πράγματα. Οι Νύμφες φορούν τα καλύτερά τους και σε περιμένουν».

Τα πρώτα λεπτά της μοιραίας πτήσης της United

8.42: Η πτήση 93 τελικά απογειώνεται με 42 λεπτά καθυστέρηση. Τέσσερα λεπτά αργότερα το πρώτο -από τα τέσσερα- αεροσκάφος που είχαν καταλάβει τρομοκράτες θα έπεφτε στον βόρειο Πύργο, του World Trade Center.

Με καθυστέρηση 17, επιπλέον, λεπτών ένα δεύτερο αεροσκάφος χτύπησε στο νότιο Πύργο, ενώ 34 λεπτά αργότερα, το τρίτο αεροπλάνο των τρομοκρατών συγκρουόταν στο Πεντάγωνο, στην Ουάσινγκτον.

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη United 93:


Μέχρι και εκείνη την ώρα οι επιβάτες της United 93 δεν γνώριζαν τί συνέβαινε.

9.15: Οι αεροσυνοδοί αρχίζουν να σερβίρουν πρωινό. Όλα ήταν στο πλαίσιο μιας κανονικής ημέρας και όλα έμοιαζαν φυσιολογικά. Κανείς δεν γνώριζε ότι δυο αεροπλάνα είχαν πέσει πάνω στους Δίδυμους Πύργους. Κανείς δεν είπε ότι ένα τρίτο αεροπλάνο είχε χαθεί από τα ραντάρ πριν από 20 λεπτά. Εκείνη την στιγμή ένας 62χρονος υπάλληλος της United Airlines ο Εντ Μπάλιντζερ αποφάσισε να κάνει κάτι χωρίς να του το ζητήσει κανείς. Εστειλε στους πιλότους της εταιρείας κρυπτογραφημένα μηνύματα με τα οποία τους ενημέρωνε ότι υπάρχει ενδεχόμενο βίαιης εισβολής στο πιλοτήριο.

Η εισβολή στο πιλοτήριο της United 93 κατά την 11η Σεπτεμβρίου

9.23: Το μήνυμα του Μπάλιντζερ φτάνει στους πιλότους της πτήσης 93.

9.26: Τρία λεπτά αργότερα ο κυβερνήτης της πτήσης Τζέισον Νταλ ζήτησε ταραγμένος από τον Ent να επιβεβαιώσει το μήνυμα που έστειλε. Όμως ο Μπάλιντζερ, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα απασχολημένος να στέλνει το ίδιο μήνυμα και σε άλλα αεροπλάνα που ήταν στον αέρα δεν απάντησε αμέσως. Αργότερα δήλωνε ότι τον ίδιο βασάνιζαν τα εξής ερωτήματα: «Μήπως έπρεπε να είναι πιο έντονα διατυπωμένα» και «Τι θα είχε συμβεί αν τα είχε στείλει λίγο νωρίτερα;»
Οι φωτογραφίες των τεσσάρων τρομοκρατών που κατέλαβαν την πτήση 93 της United
Οι τρομοκράτες που κατέλαβαν την πτήση 93 της United / Φωτογραφία: Facebook

9.28: Οι τρομοκράτες εισβάλλουν στο πιλοτήριο. Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος. Εντεκα δευτερόλεπτα αργότερα ένας από τους πιλότους φώναζε στον ασύρματο: «Mayday! Mayday! Mayday!» και στην συνέχεια μια κραυγή: «Ε! βγείτε έξω από εδώ!»

Οι Πύργοι Ελέγχου άκουγαν τους ανατριχιαστικούς διαλόγους

Ενας από τους πιλότους πρέπει να κρατούσε πατημένο το κουμπί του μικροφώνου και έτσι οι τρομακτικοί ήχοι από την μάχη που δινόταν στο πιλοτήριο ακουγόταν ξεκάθαρα στο έδαφος είτε από τους Πύργους Ελέγχου, είτε από πιλότους που ήταν στην ίδια συχνότητα!

Ακούγοντας όλα αυτά ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο Κλίβελαντ, του Οχάιο ενημέρωσε τον επικεφαλής του ότι άλλη μια αεροπειρατεία ήταν σε εξέλιξη και μάλιστα θεώρησαν ότι στόχος ήταν το πυρηνικό εργοστάσιο σε απόσταση 40 μιλίων από την θέση που ήταν το αεροπλάνο.

Οι 4 τρομοκράτες της πτήσης 93 έκαναν περίπου τις ίδιες κινήσεις με τους άλλους. Ενώ οι μισοί έκαναν επίθεση στο πιλοτήριο οι άλλοι δυο μαχαίρωσαν τουλάχιστον έναν επιβάτη ή μέλος του πληρώματος και στην συνέχεια προχώρησαν στο βάθος.

Τρομοκράτης: Καθίστε στις θέσεις σας, υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο

9.31: Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ακούει έναν άνδρα με προφορά από την Μέση Ανατολή να μιλάει στ’ αγγλικά. Είναι λαχανιασμένος και λέει: «Κυρίες και κύριοι είμαι ο κυβερνήτης. Παρακαλώ καθίστε στις θέσεις σας. Υπάρχει μια βόμβα στο αεροπλάνο». Η φωνή ανήκε στον 33χρονο Ζιάντ Τζάρα τον μοναδικό αεροπειρατή εκπαίδευση πιλότου. Για τα επόμενα 31 λεπτά οι συζητήσεις στο κόκπιτ ήταν ατελείωτες και γίνονταν ανάμεσα σε δυο τρομοκράτες και σε δυο Αμερικανούς.

Τα βασανιστήρια που γίνονταν ακούγονταν ξεκάθαρα. Θύματα κάποιος από τους κυβερνήτες και μια γυναίκα, είτε από το πλήρωμα είτε από τους επιβάτες. Εικάζεται ότι ήταν μάλλον η αεροσυνοδός από την πρώτη θέση.

Η γυναίκα ήταν σε απόγνωση, έκλαιγε και φώναζε: «Δεν θέλω να πεθάνω!»

9.37: Ένας άνδρας στα αραβικά λίγη ώρα αργότερα ακούγεται να λέει: «Όλα είναι OK. Το τελείωσα». Η φωνή της γυναίκας δεν ακούστηκε ξανά…

Στιγμιότυπο από την ταινία United 93 που αφορά στη μοιραία πτήση:




9»MOST FAVORITE MOVIE! TODAY I'M WATCHING UNITED 93 MOVIE (REAL STORY STORY) FORTH TIME ! 3 SRA PROTO UNITED 93 FIGHT KE...
Posted by Rupal Agrawalwriter on Wednesday, July 9, 2014





Ο αεροπειρατής, γύρισε το αεροπλάνο με κατεύθυνση στην Ουάσινγκτον. Η κίνηση φάνηκε στα ραντάρ. Ηταν τόσο απότομη που εκτιμά ότι όποιος καθόταν στο πίσω μέρος θα πρέπει να έφυγε από την θέση του. Ηθελαν να χτυπήσουν είτε το Καπιτώλιο, είτε τον Λευκό Οίκο.

Ακόμα και μετά από όλα αυτά κανείς στα κεντρικά της Ομοσπονδίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δεν είχε ενημερώσει τον Στρατό ότι ένα 4ο αεροπλάνο είχε πέσει θύμα αεροπειρατών!

9.42: Το μαύρο κουτί κατέγραψε την φωνή ενός άνδρα, πιθανότατα ήταν ένας από τους πιλότους, να λέει: «Ω! Θεέ μου».

Σπαρακτικά μηνύματα επιβατών της μοιραίας πτήσης

Την ώρα που επικρατούσε χάος μέσα στο αεροπλάνο κάποιοι από τους επιβάτες και το πλήρωμα άρχισαν να τηλεφωνούν στους δικούς τους ανθρώπους από τηλέφωνα που ήταν ενσωματωμένα στις θέσεις. Η τότε τεχνολογία επέτρεπε να γίνουν ταυτόχρονα 8 τηλεφωνήματα.

Η αεροσυνοδός Σάντι Μπράντσοου χρησιμοποίησε έναν ειδικό τριψήφιο αριθμό για να μιλήσει στα κεντρικά της United Airlines στο Σαν Φρανσίσκο. Με άκρως επαγγελματικό ύφος είπε ότι αεροπειρατές είναι στο πιλοτήριο, ότι έχουν μαχαίρι και ότι σκότωσαν μια αεροσυνοδό.

Επιβάτης: Μαμά θέλω να ξέρεις ότι σ' αγαπώ

Ο επιβάτης Μάρκ Μπίνγκχαμ, ένας 31χρονος πρώην παίκτης του ράγκμπι τηλεφώνησε στη μητέρα του, Αλις Χόγκλαντ.

«Μαμά, εδώ ο Μαρκ. Θέλω να ξέρεις ότι σ’ αγαπώ. Σας αγαπώ όλους» ψέλλισε ο Μαρκ. Της είπε ακόμα ότι γινόταν αεροπειρατεία και πως πρέπει να τον πιστέψει.

Η γραμμή έπεσε. Η μητέρα του κάλεσε το FBI και στην συνέχεια το κινητό του Μαρκ. Δεν απαντούσε κανείς και έτσι άφησε το εξής μήνυμα: «Κάνε ό,τι μπορείς για να τους αποτρέψεις γιατί είναι απεσταλμένοι από την Κόλαση!»

Φωτογραφίες των επιβατών και του πληρώματος
Οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης της United 93 / Φωτογραφία: Facebook


Σύζυγος επιβάτη: Να το κάνετε, είσαι γενναίος


Ο Τζέρεμι Γκλικ, ένας 30χρονος πρώην πρωταθλητής του Τζούντο κάλεσε την σύζυγό του Λιζ, η οποία έμενε εκείνο το διάστημα στους γονείς της με το μωρό τους.

«Άκου, υπάρχουν κάποιοι πολύ κακοί άνθρωποι στο αεροπλάνο». Η Λιζ έβαλε τα κλάματα. Ο ένας έλεγε στον άλλο συνέχεια: «Σ’ αγαπώ».Του είπε ότι ένα αεροπλάνο είχε πέσει στο Πεντάγωνο. Εκείνος έδειχνε ήρεμος αλλά μπορούσε να ακούσει σύγχυση στην φωνή του.

Η πεθερά του είπε στην γυναίκα του: «Δώστου θάρρος. Κάντον γενναίο». Η Λιζ επέστρεψε στο τηλέφωνο και ο Τζέρεμι της είπε ότι κάποιοι επιβάτες ήθελαν να αποκρούσουν τους αεροπειρατές. Την ρώτησε τι να κάνει. Και εκείνη τον ρώτησε αν είχαν όπλα.

«Όχι», είπε ο Τζέρεμι. Της είπε ότι εκείνος και κάποιοι άλλοι ψήφισαν για το τι να κάνουν και τότε εκείνη του απάντησε: «Ναι, πρέπει να το κάνετε. Είσαι δυνατός, είσαι γενναίος. Σ’ αγαπώ».

Ηχογραφημένα τηλεφωνήματα επιβατών προς τους αγαπημένους τους:

Μαρτυρία επιβάτη: Βλέπω δυο νεκρούς στο διάδρομο, μάλλον είναι οι πιλότοι

9:43: Ο 32χρονος πωλητής υπολογιστών Τοντ Μπίμερ προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην γυναίκα του αλλά δεν μπορούσε να πιάσει γραμμή. Έτσι, κάλεσε το κέντρο. Μια τηλεφωνήτρια του απάντησε και ταράχτηκε τόσο πολύ που κάλεσε τον επιτηρητή της. Τους είπε ότι δυο άνθρωποι ήταν πεσμένοι στον διάδρομο στην πρώτη θέση και είτε ήταν τραυματίες είτε νεκροί. Η τηλεφωνήτρια τον άκουσε να λέει ότι ήταν οι δυο πιλότοι. Τότε το αεροπλάνο έκανε βουτιά. «Πέφτουμε! Ο Θεός να μας βοηθήσει!»

Το αεροπλάνο σταμάτησε να πέφτει και τότε ζήτησε από την τηλεφωνήτρια να προσευχηθεί μαζί του. Τον ρώτησε αν θέλει να τον συνδέσει με το σπίτι του με την γυναίκα του και εκείνος της είπε ότι λέγοντας ότι δεν θέλει να την ταράξει. «Είναι έγκυος και θα γεννήσει το τρίτο μας παιδί τον Ιανουάριο και δεν θέλω να την ταράξω», είπε.

Επιβάτης: Θα την πέσουμε στον τύπο που έχει τη βόμβα

9:48: Ο Τοντ λέει στην Λίζα: «Οργανωνόμαστε: θα την πέσουμε στον τύπο που έχει την βόμβα».

Τα ίδια είπε και ο 37χρονος Τομ Μπάρνετ την σύζυγό του Ντίινα.

Η 38χρονη αεροσυνοδός Σάντι Μπράντσοου τηλεφώνησε στον σύζυγό της Φιλ, πιλότο της U.S. Airways. Εκείνος την ρώτησε αν βλέπει τον ήλιο για να καταλάβει αν το αεροπλάνο πετούσε προς τα ανατολικά. Του είπε ότι οι επιβάτες είχαν οπλιστεί με καυτό νερό και και της είπε ότι αν καταφέρουν να καταλάβουν το πιλοτήριο να τον καλέσει ξανά για να την βοηθήσει να πετάξει το αεροπλάνο. Εξέφρασαν ο ένας στον άλλον την αγάπη τους και η Σάντι του ζήτησε να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά τους.

9.45: Μιλώντας αραβικά ο Τζάρα ζήτησε να του φέρουν τον πιλότο πάλι στο πιλοτήριο.

9.46: Ανησυχούσε που έχανε ύψος τόσο γρήγορα και προσπαθώντας να του δώσει ύψος πέτυχε να κάνει και νέα βουτιά το αεροπλάνο.

Ξεκινά η μάχη στο πιλοτήριο της United 93

9:53: Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν ότι κάτι γίνεται μέσα στο αεροπλάνο. Ότι οι επιβάτες εξεγείρονται. Ένας από τους αεροπειρατές ακούγεται στα αραβικά να λέει σε κάποιον άλλο να μην διστάσει να χρησιμοποιήσει το τσεκούρι που υπήρχε στο πιλοτήριο εναντίον των επιβατών.

Λίγο πριν τις δέκα έγινε η επίθεση, η απελπισμένη προσπάθεια των επιβατών να αποτρέψουν την αεροπειρατεία. Όρμηξαν προς το πιλοτήριο ουρλιάζοντας και χτυπώντας την πόρτα. Ο Τζάρα για να τους αποτρέψει κουνούσε δεξιά και αριστερά το πηδάλιο. «Στο πιλοτήριο! Στο πιλοτήριο», φώναζε ένας από τους επιβάτες!

Η εξέγερση των επιβατών όπως αποτυπώθηκε στην ταινία United 93:
9.59: Ο Τζάρα λέει στα αραβικά: «Θέλουν να μπουν μέσα. Κρατήστε την πόρτα! Κρατήστε από μέσα!»

Απέξω ένας επιβάτης φωνάζει: «Ας τους πιάσουμε!» Ακούγεται ήχος από μέταλλο που σπάει και μετά ένας αεροπειρατής φωνάζει! «Αααααα!»

Τρομοκράτης: Οταν έρθουν όλοι θα το τελειώσουμε

10.00: Οι αεροπειρατές δεν μπορούν να κρατήσουν απόρθητο το πιλοτήριο. Έτσι, ένας από αυτούς ρωτάει τον Jarrah:

«Αυτό ήταν; Να το τελειώσουμε;»

«Όχι. Όχι, ακόμα», λέει ένας άλλος.

Ο Τζάρα είπε: «Όταν έρθουν όλοι θα το τελειώσουμε».

Οι επιβάτες ετοιμάζονται για μια νέα επίθεση. Ο Τζάρα δοκιμάζει μια νέα τακτική. Το αεροπλάνο μια βουτάει και μια ανεβαίνει.

Νέες φωνές, σπασίματα και ουρλιαχτά ακούγονται απέξω. Οι επιβάτες χρησιμοποιούν ένα τρόλεϊ για να εισβάλουν στο πιλοτήριο. Ο ήχος από την πρόσκρουση ακούγεται ξεκάθαρα. Ακούγεται όμως και ο Τζάρα να φωνάζει «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος! Ο Αλλάχ είναι μεγάλος!»

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης

10:01: Απέχοντας125 μίλια από την Washington DC, οι αεροπειρατές ξέρουν ότι δεν μπορούν να κρατήσουν πολύ ακόμα το πιλοτήριο.

Πετώντας πάνω από το Τζόνσταουν της Πενσιλβανία ο Τζάρα αποφασίζει να ακολουθήσει την εναλλακτική του αρχιτρομοκράτη Μοχάμεντ Ατα: Όποιος τρομοκράτης δεν μπορεί να χτυπήσει τον στόχο με το αεροπλάνο τότε η μόνη εναλλακτική είναι να το ρίξει όπου να ‘ναι!.

«Αυτό ήταν;», ακούγεται ο Τζάρα να ρωτάει άλλον έναν αεροπειρατή στα αραβικά. Και προσθέτει: «Εννοώ το ρίχνουμε;» Η απάντηση είναι, ναι.

Η United 93 πέφτει -Οι επιβάτες έσωσαν ζωές ανθρώπων στο έδαφος

10:02: Μια εντολή, από τρομοκράτη της 11ης Σεπτεμβρίου, ακούγεται στα αραβικά: «Ρίξτο! Ρίξτο!»

Η πτήση 93 αρχίζει να πέφτει προς τους λόφους της νοτιοανατολικής Πενσυλβάνια.

Όσο το αεροπλάνο πλησίαζε στο έδαφος οι επιβάτες και το πλήρωμα έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να σωθούν. Μπήκαν στο πιλοτήριο και προσπάθησαν να πάρουν το πηδάλιο από τους αεροπειρατές. Επτά φορές ακούγεται ο αεροπειρατής να λέει! «Ε! Ε! Δώστο μου!»

Κάποιος έστριψε το αεροπλάνο απότομα στα δεξιά. Το αεροπλάνο πετούσε στο πλάι και μετά γύρισε ανάποδα με την κοιλιά του να βλέπει τον ουρανό. Ένας επιβάτης ακούγεται να φωνάζει: «Όχι!»

Οι τελευταίοι ήχοι που ακούγονται είναι ουρλιαχτά, φωνές και προσευχές στα αραβικά.
10.03: Με περισσότερα από 550 μίλια την ώρα η πτήση 93 πέφτει σε ένα χωράφι κοντά στην ινδιάνικη λίμνη στην Πενσυλβάνια.

40 οι νεκροί της United 93

Οι 33 επιβάτες τα επτά μέλη του πληρώματος και οι 4 αεροπειρατές πέθαναν ακαριαία. Κανένας στο έδαφος δεν τραυματίσθηκε. Το αεροπλάνο συνετρίβη ακαριαία, όπως είπε ένας πράκτορας του FBI.

Οι ήρωες της πτήσης 93 δεν κατάφεραν να σώσουν τους εαυτούς τους. Δεν γύρισαν ποτέ στους αγαπημένους τους. Αλλά, με το θάρρος που επέδειξαν έσωσαν πολλές ζωές και δεν επέτρεψαν στους τρομοκράτες να ρίξουν την πτήση 93 στο Καπιτώλιο ή στον Λευκό Οίκο όπως σχεδίαζαν.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου