Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Στις 9 Αυγούστου η συνάντηση ΠτΔ - Ακιντζί

Στις 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

H συνάντηση θα αρχίσει στις 10.30 πμ.

Σχετικές διευθετήσεις γίνονται με το Γραφείο της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κας Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Το ραντεβού των δύο ηγετών αποτελεί το σημείο αναφοράς για την παραπέρα πορεία και το κατά πόσο θα υπάρξει προοπτική είτε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είτε για συνέχιση της στασιμότητας.Τόσο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, χθες, όσο και Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, το Σάββατο, τοποθέτησαν τη συνάντηση αυτή πριν τα μέσα του Αυγούστου. Στη συνάντηση αυτή οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να πουν πολλά και το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης θα καθορίσει και την παραπέρα πορεία των πραγμάτων.

Για την Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι η οποιαδήποτε εξέλιξη που θα οδηγήσει σε επάνοδο των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να συνοδεύεται από τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία μετά από αρκετό καιρό να ξεκαθαρίσουν αρκετά θέματα που έχουν προκύψει αυτό το διάστημα και ανάλογα με την καλή θέληση που θα επιδείξουν, μπορούν να δημιουργηθούν και οι ανάλογες προϋποθέσεις. Βασική παράμετρος παραμένει η στάση της τουρκικής κυβέρνησης.

Έφυγε η απαντητική επιστολή

Όπως σημειώνει σε δεύτερη γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έχει διαβιβαστεί σήμερα η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, με την τοποθέτησή του σχετικά με την πρόταση για το φυσικό αέριο, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κα Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου