Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα: Η Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών του ΝΑΤΟ - ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας, βρίσκοντας άλλον ένα λόγο προκειμένου να ασκήσει δριμεία κριτική στην Τουρκία, κάτι που έχει κάνει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα.
«Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ. Εκφράζω τη στήριξή μου για τις ανησυχίες της Ελλάδας αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης- Τουρκίας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο. Νωρίτερα την Τετάρτη και η Κομισιόν επέκρινε την Τουρκία για το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα και απαίτησε να δοθεί το περιεχόμενό του στη δημοσιότητα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε όμως και ότι δεν βλέπει κανένα περιθώριο συναίνεσης με την Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας. Η Αγκυρα απαιτεί από τις χώρες του ΝΑΤΟ να αναγνωρίσουν ως τρομοκράτες τους Κούρδους της βορειοανατολικής Συρίας. «Δεν βλέπω καμία πιθανή συναίνεση», είπε ο Μακρόν επί του θέματος. Εξάλλου και κατά τη διάρκεια της τεταμένης συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε μπροστά στις κάμερες ότι ένα από τα σοβαρά προβλήματα του ΝΑΤΟ είναι πως μεταξύ των μελών του υπάρχουν διαφωνίες για το τι είναι τελικά τρομοκρατία.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου