Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Μετανάστες από Κωνσταντινούπολη: Δωρεάν τα λεωφορεία για Ελλάδα!(Βίντεο)

Κατάσταση συναγερμού επικρατεί στα ελληνικά σύνορα, μετά τις απειλές της τούρκικης κυβέρνησης πως θα ανοίξει τα σύνορα της , για τους μετανάστες.
 Πλήθος προσφύγων στην Κωνσταντινούπολη συνωστίζεται περιμένοντας λεωφορεία προκειμένου να μεταφερθεί στην Ανδριανούπολη προκειμένου να περάσει στην Ελλάδα τονίζοντας πως ο πρόεδρος Ερντογάν φρόντισε για την δωρεάν μεταφορά του.


Στόχος τους, όπως αναφέρουν είναι να περάσουν στην Ελλάδα κι από εκεί να οδηγηθούν στην Ευρώπη.
«Θα πάω Ευρώπη. Θα πάρω λεωφορείο από εδώ και θα πάω σύνορα. Θα περάσω παράνομα στην Ελλάδα.» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΣΚΑΙ πρόσφυγας, ευχαριστώντας τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή, όπως εξηγεί, τους παρέχει δωρεάν λεωφορεία.
Δείτε το βίντεο


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από το πρωί περί τα 500 άτομα έχουν αποχωρήσει από την περιοχή της  λεωφόρου Βατάν στην Κωνσταντινούπολη με προορισμό τα σύνορα ενώ άλλα τόσα βρίσκονται ακόμα στο σημείο.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες πλήθος λεωφορείων με πρόσφυγες από διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας κατευθύνεται επίσης προς την Ανδριανούπολη.
Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό κορυφώνονται στις τελευταίες ώρες έπειτα και τις αναφορές Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters για  την πρόθεση της Αγκυρας να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου