Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Χάρτης-σοκ από μειονοτικό ΜΜΕ: ''Ακρωτηριάζει'' τον Έβρο από την Ελλάδα - Άρχισαν τα ''όργανα''

Περίεργος χάρτης παρουσιάζεται σε μειονοτική ιστοσελίδα, αφού παρουσιάζει τη μισή Ελλάδα με άλλο χρώμα πιο έντονο χωρίζοντάς την στα δύο, ενώ η Δυτική Θράκη παρουσιάζεται και αυτή με άλλα χρώματα.

Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη σε κανέναν και τίποτα, αλλά τέτοιοι συμβολισμοί σε χάρτη που παρουσιάζει την Ελλάδα εγείρουν όπως είναι φυσικό ερωτήματα, για το ποια “μηνύματα” θέλουν να περάσουν αυτοί που τον σχεδίασαν.

Μειονοτικό ΜΜΕ: “Ένας νέος τείχος ανεγείρεται στην Ευρώπη”.

Αντίδραση έχουμε από την εφημερίδα Birlik για τις συνεχιζόμενες εργασίες ενίσχυσης του φράχτη στον Έβρο από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με την τοποθέτηση τσιμεντένιων μπλοκ σε ορισμένα τμήματα της όχθης του ποταμού, στα πλαίσια ενίσχυσης των μέτρων καταστολής πιθανού δευτέρου κύματος μεταναστών εν μέσω πανδημίας, τα οποία όπως φαίνεται ενοχλούν.

Η ίδια εφημερίδα είχε αναφερθεί λεπτομερώς για αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο και παλαιότερα, αλλά τώρα αναφέρει ότι “ο Έλληνας ο πρωθυπουργός, δεν θέλει να αφήσει την δουλειά στην τύχη, για αυτό και κινητοποίησε  πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας για να θωρακίσει την περιοχή του Έβρου με κάθε κόστος.
Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Μητσοτάκης δεν είναι ικανοποιημένος με τη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων κατά του  προβλήματος των μεταναστών και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα και εντελώς ανεξάρτητη στρατιωτική μονάδα με την επωνυμία «Συνοριοφύλακες».
Προφανώς, η περιοχή του Έβρου δεν θα είναι ποτέ η ίδια μετά από αυτό. Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ρίχνει μεγάλο βάρος σε αυτήν την περιοχή με όλη της τη δύναμη.
Επομένως, με την άφιξη των Αμερικανών στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη η περιοχή της Δυτικής Θράκης, θα κινούμαστε προς μια περιοχή πλέον στρατιωτικής ασφαλείας. Νέες δραστηριότητες περιμένουν την περιοχή και εμάς.” καταλήγει το άρθρο.
Την ίδια περίοδο εντάσεις έχουμε και από το Κόμμα της Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB), το οποίο καταδίκασε τον διορισμένο μουφτή της Κομοτηνής, ο οποίος διόρισε ιμάμη στα τζαμιά της πόλης, "εκμεταλλευόμενος"κατά το κόμμα αυτό, την ευκαιρία της αναστολής μαζικής λατρείας λόγω της πανδημίας.
Το μειονοτικό κόμμα DEB ανακοίνωσε ότι απέρριψε τις επιβαλλόμενες πρακτικές χωρίς τη συγκατάθεση των μουσουλμάνων της περιοχής.
Η ανακοίνωση του κόμματος DEB σχετικά με το θέμα είναι η εξής: "Θα θέλαμε να εκφράσουμε ότι καταδικάζουμε έντονα την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η κοινωνία.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ,έλαβε την ευκαιρία να διορίσει έναν ιμάμη στο τζαμί του Harmanlık Mahallesi και στο τζαμί του Sapci Hamidiye, σε μια περίοδο που έχει απαγορευθεί η παρουσία πιστών στα τζαμιά.
Εμείς, ως κόμμα DEB, δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας για μια δίκαιη αναζήτηση συνεχίζεται αδιάλειπτα και θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό μας, ότι απορρίπτουμε κάθε πρακτική που θα μας επιβάλλεται χωρίς τη συναίνεση του λαού μας ».
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο σύλλογος Ιμάμηδων της Δυτικής Θράκης (BTCDGD), που απαρτίζεται από μέλη που συνεργάζονται με τον μη διορισμένο μουφτή της Κομοτηνής για το ίδιο θέμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης BTCDGD ανακοίνωσε  σε γραπτή δήλωση ότι καταδικάζει τον Χαλήλ Τζιχάτ, ο οποίος κατά τους ίδιους "προκαλεί ζήτημα στην ενότητα των πιστών, χωρίς να δίνει προσοχή στη γνώμη της τουρκικής μουσουλμανικής  κοινότητας Δυτικής Θράκης με τις αυθαίρετες πρακτικές του".
"Βρισκόμαστε μάρτυρες αυθαίρετων πρακτικών στην περιοχή μας από τον Χαλίλ, ο οποίος διορίστηκε ως Μουφτής της Κομοτηνής, παραβιάζοντας όλα τα έγγραφα στα οποία έχουν καταχωρηθεί τα δικαιώματα της τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Η εκτίμηση είναι ότι η στάση ορισμένων εθνικιστικών κύκλων που απαρτίζουν ένα μικρό μόνο μέρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη, δεν συνάδει με την άψογη συμπεριφορά της ελληνικής πολιτείας, αλλά και των υπολοίπων Ελλήνων μουσουλμάνων ειδικά αυτά τις κρίσιμες για την Ελλάδα ώρες λόγω του ιού.

GALLERY


ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου