Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Γερμανικό «όχι» στον Ερντογάν -Ακυρώνεται η επένδυση της VW στην Τουρκία - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως, τελικά, θα χάσει την επένδυση της VW, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ας δούμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, οι Γερμανοί αποφάσισαν να μην κατασκευάσουν τη νέα μονάδα παραγωγής στη Σμύρνη , σύμφωνα με το Reuters και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Η αρχική μελέτη προέβλεπε πως στην εν λόγω μονάδα θα κατασκευάζονταν οι επόμενες γενιές των VW Passat & Skoda Superb, με απασχόληση 2.000 υπαλλήλων.


Αρχικά, η πρώτη αναβολή της επένδυσης έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς το VW Group θεώρησε λάθος το «timing» λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία. Σήμερα, φαίνεται πως τα βασικότερα εμπόδια που οδήγησαν στην οριστική αναβολή της επένδυσης σχετίζονται με τον κορωνοϊό αλλά και τη γενικότερη επιθετική στάση του Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ερντογάν διέταξε έρευνα εις βάρος του ομίλου
Volkswagen Group

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης της κατασκευής εργοστασίου στην Τουρκία, η κυβέρνηση Ερντογάν άρχισε τα αντίποινα! Συγκεκριμένα, η τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα εναντίον του ομίλου Volkswagen Group (που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις φίρμες Skoda, VW, Audi, Seat, Bentley), της Mercedes-Benz και της BMW, σύμφωνα με το TRT World.


ΦΩΤΟ Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © AP Photo/Burhan Ozbilici
ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου