Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Οι κυρώσεις στην Τουρκία δεν είναι οι τελευταίες…

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε στο τέλος του αγώνα, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 μετά τη σημερινή απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή κυρώσεων στην κατοχική δύναμη Τουρκία στη βάση του νόμου CAATSA, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο για να τιμωρούνται οι εχθροί της Αμερικής.

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Η ικανοποίηση των ανθρώπων που έδωσαν τις όμορφες μάχες και τις κέρδισαν είναι πολύ μεγάλη. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Τουρκία τιμωρήθηκε για τις αντισυμμαχικές ενέργειές της. Θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί προ πολλού για ένα σωρό απαράδεκτες πράξεις της, με πρώτη την άνανδρη εισβολή εναντίον της Κύπρου. Αλλά μονίμως την έσωζαν οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί.

Για να φτάσουμε στο τέλος του 2020 και να αναγκαστεί ο μεγαλύτερος φιλότουρκος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, να υπογράψει τις κυρώσεις εναντίον της χώρας που προστάτευε τα τελευταία δύο χρόνια. Ήταν τόσο το πάθος του για την Τουρκία, που έφτασε στο σημείο να ενημερώσει τον Ταγίπ Ερντογάν, ένα ξένο ηγέτη για τις προθέσεις της Αμερικής, αποκαλύπτοντας κρατικά μυστικά της υπερδύναμης.

Επειδή οι ελληνικής καταγωγής οπαδοί του κ. Τραμπ άρχισαν ένα νέο αφήγημα, ότι δηλαδή ο σημερινός Πρόεδρος να τόλμησε να τιμωρήσει την Τουρκία, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Αυτός που κίνησε τις διαδικασίες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος δυσκολεύθηκε πολύ να πείσει τον κ. Τραμπ. Αν ο τελευταίος τον άκουγε, και δεχόταν να επιβληθούν οι κυρώσεις πριν τις εκλογές, το αποτέλεσμα των προεδρικών θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.  

                  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΩΣ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΚ ΚΥΠΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΓΙΑΡΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ, ΡΟΜΠΕΡΤ (ΜΠΟΜΠ) ΜΕΝΕΝΤΕΖ, ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Κρατείστε αγαπητοί αναγνώστες τα ονόματα αυτών που δικαιούνται συγχαρητήρια: Νίκος Μούγιαρης, ο Έλληνας Πατριώτης που χρηματοδότησε την προσπάθεια, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ με άλλους συναδέλφους του νομοθέτες, όπως ο Κρις βαν Χόλλεν και οι ακτιβιστές του HALC με τον ηγέτη τους, Έντι Ζεμενίδη. Ακόμα και όταν χάνονταν μάχες, σήκωναν ανάστημα. Και έτσι φτάσαμε εδώ. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή αυτή. Όσοι ζήσαμε την προσπάθεια για την επιβολή του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, θεωρούμε ότι τούτη η νίκη είναι μεγαλύτερη από εκείνη…

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου