Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Αποκεφαλίζουν, ποζάρουν με τα κεφάλια… Τουρκικό ήθος προς εξαγωγή

Στις 9 Ιουλίου 2017 αναρτήθηκε από Τούρκο στρατιώτη στο Facebook ένα ερασιτεχνικό βίντεο. Σε αυτό, Τούρκοι στρατιώτες πόζαραν δίπλα σε αποκεφαλισμένα πτώματα Κούρδων μαχητών. Στο βίντεο ακούγονταν οι Τούρκοι στρατιώτες να μιλάνε και να κρατάνε τα κομμένα κεφάλια των Κούρδων μαχητών. Εικόνες που σόκαραν και σοκάρουν. Ένας τακτικός στρατός να εφαρμόζει πρακτικές, που συνήθως υιοθετεί το Ισλαμικό κράτος, του οποίου οι σχέσεις με το καθεστώς της Άγκυρας είναι γνωστές.Και εκείνες οι περιπτώσεις, με τους Τούρκους στρατιώτες να κρατούν ανθρώπινα κεφάλια δεν ήταν οι μόνες.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

Και αυτές οι φρικαλεότητες δεν μένουν εντός των τουρκικών συνόρων. Οι βαρβαρότητες αυτές «εξάγονται». Η κατοχική Τουρκία τις πρακτικές αυτές τις εξάγει και σε στρατούς φίλων κρατών.

Όπως είναι το Αζερμπαϊτζάν. Έτσι λοιπόν, προ ημερών, η εφημερίδα Guardian, αναφέρθηκε στον αποκεφαλισμό δυο Αρμενίων ηλικιωμένων ανδρών. Με βάση όλα τα στοιχεία, τους δυο άνδρες αποκεφάλισαν μέλη των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως και στην περίπτωση των Τούρκων στρατιωτών με τους Κούρδους και οι Αζέροι βιντεογράφησαν τις βαρβαρότητες τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κυκλοφόρησαν τις φρικαλεότητες αυτές σε apps ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μια σημαντική λεπτομέρεια, που δεν αλλάζει τη βαρβαρότητα τους: Τα θύματα δεν ήταν στρατιώτες, όντως ηλικιωμένοι ενώ οι δράστες ήταν ένστολοι. Φορούσαν τις στολές του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Αλλά και στρατιώτες να είχαν απέναντι τους προφανώς και δεν θα συμπεριφέρονταν διαφορετικά. Τα θύματα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ταυτοποιήθηκαν. Τους αναγνώρισαν συγχωριανοί τους. Στο βίντεο καταγράφονται ωμότητες και δεν είναι τα μόνα περιστατικά. Τέτοιες φρικαλεότητες βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας. Οι Αρμένιοι θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας πολίτες, οι βαρβαρότητες σε βάρος τους πέραν από δημοσιότητα δεν είχαν συνέχεια. Γιατί άραγε; Κάποιοι έχουν κάλυψη, επειδή στηρίζονται από την Τουρκία, που προχωρεί ανενόχλητη επειδή επιδεικνύεται ανεκτικότητα έναντι της. 

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου