Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ των Τούρκων, η προπαγάνδα και οι “useful idiots”… εντός κι εκτός της Ελλάδας

“Σοκ και δέος” προκάλεσε στον τουρκικό κόσμο η «επίθεση» με συνθήματα που δέχτηκε στην οικία του ο ΜΗ αναγνωρισμένος από το ελληνικό κράτος ψευδό-“Μουφτής” Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε. Μάλιστα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρει ότι «Καταδικάζουμε το ρατσιστικό μήνυμα απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του Μουφτή της Ξάνθης στην Ελλάδα.

Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα για την ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των εκπροσώπων τους. Περιμένουμε από το ελληνικό κράτος να διαφωτίσει το φρικτό περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία.».

Σειρά είχαν ο πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής, ο Τούρκος Υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων, καθώς και αρκετοί υποστηρικτές της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής στην Θράκη. Το περιστατικό ενδεχομένως να αξιοποιηθεί στο άμεσο μέλλον από τους μηχανισμούς προπαγάνδας της Τουρκίας στο εξωτερικό όπως έχει συμβεί με πολλά κατασκευασμένα και διογκωμένα γεγονότα στο παρελθόν.

Δυστυχώς αρκετοί Έλληνες και ξένοι που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το ζήτημα των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη, πιθανόν να πέσουν στην παγίδα της Άγκυρας και πιο ειδικά της ΜΙΤ δηλαδή των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, διότι το περιστατικό της αναγραφής υβριστικών μηνυμάτων κατά του τουρκικού λαού στην οικία του Μετέ «μυρίζει» από χιλιόμετρα ότι πρόκειται για προβοκάτσια.

Δυστυχώς ο χρόνος έχει σβήσει από την μνήμη των περισσοτέρων τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το Πογκρόμ που εξαπέλυσε το τουρκικό κράτος κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβριο του 1955 μια υπόθεση που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα και αποτελεί υπόδειγμα της μεθοδολογίας υλοποίησης των τουρκικών μαύρων επιχειρήσεων.

Άραγε πόσοι θυμούνται ή γνωρίζουν ότι οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες χρησιμοποίησαν έναν Έλληνα μουσουλμάνο, τον σπουδαστή Οκτάι Εγκίν, για να τοποθετήσει μια βόμβα στον περίβολο χώρο της φερόμενης οικίας του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, ώστε να δικαιολογηθεί η φονική εκστρατεία κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που οδήγησε στο σταδιακό ξεριζωμό 100.000 Ελλήνων από την Πόλη.

Όπως σημείωνε η  εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε σχετικό άρθρο-ανάλυση των γεγονότων του Σεπτεμβρίου του 1955, «μεγάλος αριθμός διαδηλωτών μεταφέρθηκε από τη Δυτική Μικρά Ασία δωρεάν, αντί αμοιβής 6 δολαρίων, που ουδέποτε τους δόθηκε.

4.000 ταξί τους μετέφεραν στον χώρο των ταραχών, ενώ φορτηγά του Δήμου της Κωνσταντινούπολης είχαν αναπτυχθεί σε επίκαιρα σημεία της Πόλης, φορτωμένα με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, αξίνες, σφυριά, σιδερένιους λοστούς και μπιτόνια βενζίνης, απαραίτητα σύνεργα για τον όχλο των επιδρομέων, που επέπεσε επί των ελληνικών καταστημάτων με τα συνθήματα «Θάνατος στους γκιαούρηδες», «Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης», «Σφάξτε του Έλληνες προδότες», «Κάτω η Ευρώπη» και «Εμπρός να βαδίσουμε κατά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Με αυτό το σχεδιασμό, με αυτή την μεθοδολογία, με αυτή την οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης οι Τούρκοι κατάφεραν να ξεριζώσουν τους Έλληνες της Πόλης χωρίς να φανεί ξεκάθαρα η συμμετοχή του Τουρκικού Κράτους το οποίο όμως ήταν όπως αργότερα αποδείχτηκε ο ιθύνων νους αυτού του εγκλήματος το οποίο αιτιολογήθηκε ως μια αυθόρμητη εκδήλωση του “προσβεβλημένου” τουρκικού λαού

Όσον αφορά τον Οκτάι Εγκιν όταν αργότερα ταξίδεψε στην Τουρκία τιμήθηκε από το τουρκικό κράτος Τουρκία και διορίστηκε κυβερνήτης σε επαρχία. Βλέπετε η Τουρκία τιμά τα άξια τέκνα της που κάνουν τις βρώμικες δουλειές.

Μερικά χρόνια αργότερα το 1962 αυτή τη φορά στην Κύπρο άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβες στα τζαμιά Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ της τουρκοκυπριακής κοινότητας συμβάλλοντας στην όξυνση των πνευμάτων και στην πυροδότησή των διακοινοτικών συγκρούσεων το 1964 που οδήγησαν στην σταδιακή διχοτόμηση του νησιού και τελικά στην Τουρκική εισβολή και κατοχή του 36,6% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αποδείχτηκε 38 χρόνια αργότερα την επιχείρηση επίθεσης με βόμβες στα δύο τζαμιά την είχαν σχεδιάσει και υλοποιήσει οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες ώστε να προκαλέσουν την σύγκρουση των δύο κοινοτήτων.

Η αποκάλυψη για αυτή την προβοκάτσια έγινε από τον πλέον σχετικό με την υπόθεση άνθρωπο τον Τούρκο Στρατηγό ε.α. Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου στο τουρκικό δίκτυο HABERTURK πριν από 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Στρατηγό η Υπηρεσία την οποία το 1962 διοικούσε, πραγματοποίησε την επίθεση με σκοπό να κατηγορηθούν οι Ελληνοκύπριοι και μάλιστα δύο Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι οι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν που είχαν ανακαλύψει τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης και επρόκειτο να την τους αποκαλύψουν βρέθηκαν λίγο αργότερα δολοφονημένοι χωρίς ποτέ να βρεθεί ο δολοφόνος τους.

Όπως είχε δηλώσει στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου στο HABERTURK: «Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα, βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο».

Το πλέον όμως ανατριχιαστικό είναι ότι αυτή τη συγκεκριμένη τακτική δηλαδή την βομβιστική επίθεση σε τζαμιά είχαν υιοθετήσει και οι Στρατηγοί που σχεδίαζαν την επιχείρηση Βαριοπούλα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας για να προκαλέσουν το πραξικόπημα που σχεδίαζαν να υλοποιήσουν κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. Το σχέδιο περιλάμβανε την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο Στρατός.

Εν κατακλείδι όταν τα κρατικά όργανα ενός λαού δεν διστάζουν να καταστρέψουν εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα, όταν δεν διστάζουν να δολοφονήσουν αθώους πολίτες που ζητούν την αλήθεια, όταν δεν διστάζουν να ξεκινήσουν ακόμη και ένα πόλεμο με γειτονική χώρα μόνο και μόνο για την ικανοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων, είναι ποτέ δυνατό να πιστεύουμε ότι θα «κολλήσουν» να πραγματοποιήσουν μια φτηνή και ακίνδυνη προβοκάτσια όπως η γραφή προκλητικών συνθημάτων στην οικία ενός “μουφτή” που οι αρμόδιες Αρχές δεν αναγνωρίζουν καν.

Δυστυχώς για την Τουρκία η γειτονική μας χώρα έχει ένα βαρύ ποινικό ιστορικό το οποίο επιδιώκει να το ξεχνάει και να το κρύβει καμουφλάροντάς αυτό με εντυπωσιακές κινηματογραφικές παραγωγές ψευδούς ιστορικού περιεχομένου και καλές δημόσιες σχέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο δαπανώντας τεράστια ποσά σε δώρα και αγορές συνειδήσεως όπως πρόσφατα αποδείχτηκε με πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι πολλοί συμπατριώτες μας μαζί με αρκετούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς έχουν καταστεί με ή χωρίς την θέλησή τους σε όργανα της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ αναπαράγοντας τα Δελτία Τύπου των τουρκικών κρατικών υπηρεσιών.

Από την άλλη πλευρά τα όργανα του Ελληνικού Κράτους δείχνουν να υιοθετούν την περίφημη ρήση του Αρχιμήδη «μή μου τοὺς κύκλους τάραττε» σε κάθε μια σχεδόν εκστρατεία προπαγάνδας της Άγκυρας, μη αντιδρώντας καίρια και άμεσα στην τουρκική προπαγανδιστική μηχανή τη στιγμή που η Ελλάδα διαθέτει τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ σημαντικούς μηχανισμούς και μέσα πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής, ισχύος.

Ας ελπίσουμε η νέα κυβέρνηση της χώρας να αξιοποιήσει αυτούς τους μηχανισμούς που ο ελληνισμός διαθέτει και να μην διστάζει όχι μόνο να αντιδράσει στην τουρκική προπαγάνδα αλλά και να προωθήσει δυναμικά τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό, διαφορετικά όπως εξελίσσονται τα πράγματα οι Τούρκοι θα αρχίσουν να προωθούν διεθνώς την άποψη ότι τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή όπως ήδη προπαγανδίζουν στο εσωτερικό της χώρας τους.

Η Ελλάδα τα ελληνικά ΜΜΕ κυρίως ξενόγλωσσα πρέπει να ανασυνταχτούν και να πολεμήσουν την τουρκική προπαγάνδα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς διότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ας μην ξεχνάμε ότι η απραξία, η αδιαφορία μπορεί να φέρουν μη επιθυμητά αποτελέσματα, άλλωστε η περίφημη ρήση του Αρχιμήδη «μή μου τοὺς κύκλους τάραττε» ήταν και τα τελευταία του λόγια πριν σκοτωθεί από τον Ρωμαίο στρατιώτη.

ΠΗΓΗ  defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου